Thursday, August 1, 2024
Home » Ψήφος εμπιστοσύνης στο placement από ξένους θεσμικούς

Ψήφος εμπιστοσύνης στο placement από ξένους θεσμικούς

0 comment

Πάνω από τον πήχη των 5 εκατομμυρίων μετοχών κινήθηκε τελικά το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για το placement που διενήργησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ενδεικτικό του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι ότι 6 εκατομμύρια μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αποκτήθηκαν με μέση τιμή κτήσης 13,20 ευρώ, ήτοι discount 5,70%. Επίσης, στο placement συμμετείχε ένα επίλεκτο pool 10 μεγάλων επενδυτών από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 30%, διαμορφώνοντάς το σε επίπεδα άνω του 25%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετείχαν και υπάρχοντες ξένοι θεσμικοί μέτοχοι, που είχαν δηλαδή αποκτήσει μετοχές της εταιρείας σε χαμηλότερη τιμή κτήσης και που αγοράζοντας τώρα σε υψηλότερα επίπεδα επιβεβαιώνουν την πίστη στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για μεγαλύτερη αξία, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τη διάθεση 5 εκατ. μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω βιβλίου προσφορών σε επιλεγμένους διεθνείς επενδυτές ελήφθη προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στο ιδιαίτερα αυξημένο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Ομιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ως αποτέλεσμα της ισχυρής θέσης του και των εξαιρετικά ευοίωνων προοπτικών του σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής του.

Οπως εξηγούν πηγές του Ομίλου, με την προωθούμενη διάθεση μετοχών, στόχος της εταιρείας είναι να επιτευχθεί:

  • Σημαντική βελτίωση της ελεύθερης διασποράς των μετοχών.
  • Περαιτέρω διεύρυνση και ενίσχυση της ήδη ισχυρής μετοχικής βάσης της εταιρείας με τη συμμετοχή περισσότερων διεθνών θεσμικών επενδυτών.
  • Θετική επίδραση στην εμπορευσιμότητα των μετοχών της εταιρείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΚΙΑΝΟΣ

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More