Tuesday, September 17, 2024
Home » «Ψήφος εμπιστοσύνης» στα αμερικανικά ομόλογα

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα αμερικανικά ομόλογα

0 comments

Μικρότερη από τη συνηθισμένη θέση σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα διατηρεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες ομολογιακών κεφαλαίων, η Pimco, η οποία διαχειρίζεται 1,9 τρισ. δολάρια. Η εταιρεία δείχνει προτίμηση στο χρέος χωρών όπως η Βρετανία και ο Καναδάς, καθώς εκτιμά ότι πληθωριστικές πιέσεις θα οδηγήσουν τη Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια πιο αργά από ό,τι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων σταθερού εισοδήματος παγκοσμίως, Αντριου Μπαλς, προειδοποίησε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί 2,6 τρισ. δολάρια, θα ωθήσει πιθανώς προς τα πάνω τις αποδόσεις των μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων.

Νέος CEO για

την Aston Martin

Η Aston Martin όρισε ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Εϊντριαν Χόλμαρκ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Bentley. Αυτή είναι η τρίτη αλλαγή ηγεσίας στη βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ο Χόλμαρκ, ο οποίος επίσης εργάστηκε στο παρελθόν στην Jaguar Land Rover, επέβλεψε μια ανάκαμψη στην Bentley κατά την οποία τα κέρδη έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Οπως ανακοινώθηκε, ο νέος CEO θα ενταχθεί στην Aston Martin το αργότερο την 1η Οκτωβρίου και θα αντικαταστήσει τον σημερινό επικεφαλής, Εμεντέο Φελίσα. Το να πειστεί ο Χόλμαρκ να μετακομίσει από την Bentley σηματοδοτεί ένα σημαντικό επίτευγμα για τον εκτελεστικό πρόεδρο της προβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Λόρενς Στρολ, ο οποίος συνδιαλεγόταν με πολλά στελέχη του κλάδου.

Φρενάρει η ρωσική οικονομία

Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να διατηρήσει την εκπληκτικά ισχυρή ανάπτυξη που κατέγραψε το τελευταίο διάστημα, ανέφερε σε πρόσφατη έκθεσή του το Ινστιτούτο Αναδυόμενων Οικονομιών της Τράπεζας της Φινλανδίας (BOFIT). Οι ερευνητές του ινστιτούτου προβλέπουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας θα επιβραδυνθεί στο 2% φέτος, ακολουθούμενη από ανάπτυξη 1% το 2025 και το 2026. Η ρωσική οικονομία φαίνεται ότι «φρενάρει» από το 3,5% που σημειώθηκε το περασμένο έτος, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης τροφοδοτήθηκε από στρατιωτικές δαπάνες εν μέσω του πολέμου της χώρας εναντίον της Ουκρανίας.

Στροφή στα logistics

για την Alibaba

Νέα σελίδα στην ιστορία της ανοίγει η Alibaba, καθώς ανέφερε ότι προτίθεται να αγοράσει το 36% της Cainiao που δεν κατέχει ήδη για έως και 3,75 δισ. δολάρια, εγκαταλείποντας τα σχέδια για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της επιχείρησης logistics στο Χονγκ Κονγκ. Στην τελευταία στροφή του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, η Alibaba προσφέρει στους μετόχους μειοψηφίας της Cainiao την ευκαιρία να πουλήσουν όλες τις εκκρεμείς μετοχές για 0,62 δολάρια ανά μετοχή.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More