Monday, September 9, 2024
Home » Χωρίς προϋπολογισμό ημικρατικοί ενώ τελειώνουν και τα δωδεκατημόρια

Χωρίς προϋπολογισμό ημικρατικοί ενώ τελειώνουν και τα δωδεκατημόρια

0 comments

Χωρίς προϋπολογισμό ημικρατικοί ενώ τελειώνουν και τα δωδεκατημόρια

Τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι υπάλληλοι ημικρατικών οργανισμών, αλλά και να μην μπορούν αυτοί οι οργανισμοί να λειτουργήσουν μετά το τέλος Φεβρουαρίου, επεσήμανε τόσο η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, όσο και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Μετά το πέρας της νομοθετική εργασίας της Βουλής, ο κ. Δαμιανού διερωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση η οποία λέει ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι βραχίονες της κυβερνητικής πολιτικής. Διερωτήθηκε αν θέλει να κλείσει το ΡΙΚ, τον ΚΟΑ ή άλλους ημικρατικούς των οποίων ο προϋπολογισμός για το 2024 δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OMEGANEWS: Δείτε απόψε όλες τις εξελίξεις (23/02/2024)

Λύνει ένα διαχρονικό αίτημα των Κύπριων φοιτητών η Αννίτα

Γερμανία: Πέρασε η μερική νομιμοποίηση για κατοχή και χρήση κάνναβης…

Είπε ότι αδυνατεί συνταγματικά να κατανοήσει πως μπορούν πλέον να εξετάσουν προϋπολογισμούς που θα κατατεθούν ενδεχομένως 29 Φεβρουαρίου που είναι η τελευταία μέρα ακόμα και για τα δωδεκατημόρια, που δόθηκαν για τους δύο πρώτους μήνες του έτους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί.

«Επομένως θεωρώ ότι η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να δει τι θα κάνει με το σπίτι της αλλά είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους οργανισμούς αλλά και αυτοί που έχουν συμβάσεις με αυτούς τους οργανισμούς», ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι συμφωνεί απόλυτα και επεσήμανε ότι αυτό δεν γίνεται με ευθύνη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ευχήθηκε να μην ζήσουν φέτος στιγμές όπου κόσμος να παραμένει απλήρωτος ή να μην μπορεί να λειτουργήσει ημικρατικός οργανισμός.

«Είναι απαράδεκτο όντως ότι σχεδόν εκπνέει και ο Φεβρουάριος και ακόμα αναμένουμε να κατατεθούν προϋπολογισμοί. Παντελώς απαράδεκτο και παντελώς εκτεθειμένη η εκτελεστική εξουσία», σημείωσε.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More