Friday, September 20, 2024
Home » Χωρίς πλαφόν το εμφιαλωμένο νερό στα αεροδρόμια – Ποια εξήγηση έδωσε το Υπουργείο

Χωρίς πλαφόν το εμφιαλωμένο νερό στα αεροδρόμια – Ποια εξήγηση έδωσε το Υπουργείο

0 comments

Θέση της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή είναι πλέον ότι δεν χρειάζεται να περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια στους χώρους όπου θα έχει εφαρμογή το νομοσχέδιο για πλαφόν στην τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού.

Η νέα θέση του Υπουργείου Εμπορίου κατατέθηκε κατά τη σημερινή συνεδρία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής και στο άκουσμά της προκλήθηκαν αντιδράσεις από βουλευτές.

Απαντώντας στις αντιδράσεις, η η αρμόδια λειτουργός της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή, Αλίκη Ιορδάνους, εξήγησε πως η πρόθεση της Υπηρεσίας είναι να αφαιρεθούν τα αεροδρόμια από την επιβολή πλαφόν γιατί, μετά τις συνεδρίες της επιτροπής το περασμένο καλοκαίρι και τις συζητήσεις που έγιναν για το πλαφόν, οι εταιρείες στα αεροδρόμια τοποθέτησαν καταψύκτες νερού για χρήση από το κοινό.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θέση της Υπηρεσίας Καταναλωτή. Όπως είπε, αρχικά το νομοσχέδιο καθόριζε τα σημεία που θα επιβάλλεται πλαφόν και τώρα αφαιρούνται τα αεροδρόμια.

Ο επίσης βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, σημείωσε, πως προηγουμένως η Υπηρεσία υποστήριζε πως τα αεροδρόμια ήταν η προμετωπίδα του νομοσχεδίου, ενώ η Υπηρεσία είχε κατηγορήσει τους βουλευτές που διαφωνούσαν και δεν επιθυμούσαν να προστατεύσουν τους καταναλωτές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, σημείωσε πως θα πρέπει να τοποθετηθούν καταψύκτες και σε άλλα σημεία που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως η συζήτηση τού θυμίζει το e-kalathi, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτό ή όχι το μέτρο. Είπε πως δεν μπορεί να παρεμβαίνεις στην αγορά, προσθέτοντας πως «μας καλούν να ψηφίσουμε μια επικοινωνιακή φούσκα της Κυβέρνησης για να μην μας κατηγορούν πως είμαστε κεφαλαιοκράτες».

Ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης, διερωτήθηκε κατά πόσο θα γίνεται σωστή συντήρηση των καταψυκτών και εάν θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή διευκρίνισε πως η αφαίρεση των αεροδρόμιων από το νομοσχέδιο για το πλαφόν στην τιμή τουεμφιαλωμένου νερού είναι πρόθεση της Υπηρεσίας και ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το ζήτημα ο υπουργός Ενέργειας.

Λόγω των αντιδράσεων και της σύγχυσης που δημιουργήθηκε, στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής θα κληθεί να παραστεί ο αρμόδιος υπουργός, για να τοποθετηθεί για τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More