Sunday, September 29, 2024
Home » Χωρίς εκποιήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

Χωρίς εκποιήσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει για τους εγκλωβισμένους αγοραστές

0 comments

Μετά τηνΚΕΔΙΠΕΣ και την Gordian, θα αναστείλουν τις εκποιήσεις των ενυπόθηκων ακινήτων που σχετίζονται με εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων οι τράπεζες και οι υπόλοιπες εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων.

Το πάγωμα των εκποιήσεων θα εφαρμόζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, μέχρι να ετοιμαστεί νέο νομοσχέδιο, καθώς μετά την απόφαση του Εφετείου κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι νομοθετικές ρυθμίσεις σε σχέση με τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά ακίνητα να κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί. Την περασμένη Τετάρτη, κατά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, οι ΚΕΔΙΠΕΣ και Gordian ανακοίνωσαν το πάγωμα των εκποιήσεων για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, με τους βουλευτές να καλούν τα πιστωτικά ιδρύματα και τις άλλες εταιρείες να πράξουν το ίδιο.

Χθες, οΣύνδεσμος Τράπεζων και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων, με επιστολές τους προς το πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Νίκο Τορναρίτη, τον ενημερώνουν ότι θα προχωρήσουν στην αναστολή του νόμου των εκποιήσεων για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων.

Οι τράπεζες, σύμφωνα με τον ανώτερο διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλη Κρονίδη, διαβεβαιώνουν πως δεν θα προβαίνουν σε εκποιήσεις στις περιπτώσεις εγκλωβισμένων αγοραστών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2024, νοούμενου ότι ο αγοραστής ενήργησε καλόπιστα σε σχέση με τη συναλλαγή. Όπως αναφέρει ο κ. Κρονίδης στην επιστολή, η αναστολή του νόμου θα αφορά αγοραστές που έχουν υποβάλει αίτηση εγκλωβισμένων αγοραστών.

«Λειτουργώντας για ακόμη μια φορά εποικοδομητικά και προκειμένου να εξευρεθεί μια οριστική διευθέτηση του προβλήματος, αναμένουμε την πρόταση που θα διαμορφωθεί από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί» σημειώνει.

Από πλευράς τους, οι Εταιρείες Εξαγοράς Πιστώσεων αναφέρουν στην επιστολή πως τα μέλη τους δεν θα προχωρήσουν σε κανένα πλειστηριασμό ή ανάκτηση ακινήτων μέχρι το τέλος του έτους, στις περιπτώσεις καλόπιστων αγοραστών, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση στο Κτηματολόγιο για μεταβίβαση ξεχωριστού τίτλου ιδιοκτησίας.

«Κατά την περίοδο αυτή, η αποστολή των σχετικών ειδοποιήσεων θα συνεχίσει να γίνεται κανονικά. Η αποστολή ειδοποιήσεων στα ενδιαφερόμενα μέρη λειτουργεί θετικά, ώστε αυτοί να κινητοποιηθούν και να προσκομίσουν στους ενυπόθηκους δανειστές, τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία υποστηρίζουν τυχόν νόμιμα δικαιώματα τους επί των ακινήτων» διευκρινίζουν οι εταιρείες. Καταλήγοντας, σημειώνουν πως το πάγωμα των εκποιήσεων γίνεται για να έχει χρόνο το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τους τεχνοκράτες και τη Βουλή, να καταλήξουν σε μια λύση για το φλέγον θέμα της έκδοσης ξεχωριστών τίτλων για εγκλωβισμένους αγοραστές.

Πηγή: philenews.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise