Friday, September 20, 2024
Home » Χρύσης: Διαφώνησα με την επιστολή της Αννίτας στον Πρόεδρο για το καλώδιο

Χρύσης: Διαφώνησα με την επιστολή της Αννίτας στον Πρόεδρο για το καλώδιο

0 comments

Η πρόεδρος της Βουλής υπέγραψε τελικά χθες την κατεπείγουσα επιστολή που είχε κατά πλειοψηφία αποφασίσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας νωρίτερα χθες να αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια τελευταία προσπάθειά της να αποτρέψει την επικύρωση της συμφωνίας που έγινε τη Δευτέρα για την τροποποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου που διέπει την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα.

Με σημερινή του δήλωση, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας Χρύσης Παντελίδης αναφέρει ότι διαφώνησε -και καταγράφηκε στα πρακτικά- με το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής που απέστειλε η κυρία Δημητρίου.

Υπέρ της αποστολής της επιστολής φέρονται να τάχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής που προέρχονται από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και κάποιοι άλλα μέλη.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παντελίδη:

«Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, διευκρινίζω ότι έχω διαφωνήσει με το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε (χθες) η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκ μέρους της Επιτροπής, για το καλώδιο Great Sea Interconnector (η διαφωνία μου καταγράφηκε στα πρακτικά).

Είναι ένα πράγμα η υποβολή ερωτημάτων προς την εκτελεστική εξουσία, στη βάση των δημοσιευμάτων των ημερών (πράγμα θεμιτό και εύλογο, που όμως δεν έγινε) και είναι άλλο πράγμα η διατύπωση ισχυρισμών, εκτιμήσεων και απόψεων με τον τρόπο και το ύφος που διατυπώνονται στην εν λόγω επιστολή.

Επί της ουσίας, επαναλαμβάνω πως χρειαζόμαστε και θέλουμε την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα (και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση). Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από την Κυβέρνηση της Κύπρου αυτές τις ημέρες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και δεν πρέπει να υπονομεύονται για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More