Tuesday, September 17, 2024
Home » Χρονιά κερδών για τα κρυπτονομίσματα

Χρονιά κερδών για τα κρυπτονομίσματα

0 comments

Το 2023 ήταν χρονιά ανάκαμψης για τα κρυπτονομίσματα μετά τις μεγάλες απώλειες του 2022. Το bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, κατέγραψε κέρδη που ξεπέρασαν το 160% μέσα στο έτος, προσθέτοντας περίπου 530 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή του. Πολλά μικρότερα tokens, από το Solana μέχρι τα επονομαζόμενα memecoins κινήθηκαν ανοδικά.

Αύξηση δωρεών

σε πολιτικούς

Σε κατακόρυφη αύξηση των δωρεών τους προς πολιτικούς των ΗΠΑ προχώρησαν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τους «Financial Times». Εταιρείες όπως η Coinbase, ο πάροχος υπηρεσιών συναλλαγών σε stablecoin Circle και η a16z, ο επενδυτικός βραχίονας κρυπτονομισμάτων των επενδυτών venture capital Andreessen Horowitz, διοχετεύουν περισσότερα κεφάλαια σε υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους αναφέρουν οι «FT».

Αρση της απαγόρευσης

Ηρε την απαγόρευση των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα η κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας. Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (CBN) τον Φεβρουάριο του 2021 απαγόρευσε στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συναλλάσσονται ή να διευκολύνουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, επικαλούμενη κινδύνους ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Στη συνέχεια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Νιγηρίας (SEC) δημοσίευσε κανονισμούς καθώς η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής προσπαθούσε να βρει μέση λύση μεταξύ της απόλυτης απαγόρευσης των κρύπτο και της μη ρυθμιζόμενης χρήσης τους.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More