Thursday, September 19, 2024
Home » Χρήστος Στυλιανίδης: Τέσσερις προτεραιότητες

Χρήστος Στυλιανίδης: Τέσσερις προτεραιότητες

0 comments

Τους τέσσερις βασικούς στόχους του υπουργείου του ανέδειξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο, όπως ανέφερε, αποτελεί η ανάγκη δραστικής αναβάθμισης του τομέα τηςναυτικής εκπαίδευσης, δεύτερος μεγάλος στόχος αποτελεί «η μετάβαση σε μια πράσινη ναυτιλία, τρίτος στόχος είναι η ασφάλεια στα λιμάνια και τέταρτος στόχος η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης και απλοποίησης όλων των διαδικασιών.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης δεσμεύθηκε ακόμη πως «θα επιμείνουμε στη χρηστή, νοικοκυρεμένη διαχείριση», πρόσθεσε ότι οι φετινές πιστώσεις του προϋπολογισμού για το υπουργείο ανέρχονται σε 311,28 εκατ., αυξημένες πάνω από 25 εκατ. έναντι του 2023, και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι αυξημένο κατά 50 εκατ. και αφορά κυρίως την αποπληρωμή συμβάσεων της ακτοπλοΐας.

Προβλήματα στο λιμάνι του Βόλου

Να «τρέξουν» οι διαδικασίες από τα αρμόδια υπουργεία και να υπάρξει επιπρόσθετη χρηματοδότηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν μετά τα προβλήματα που προέκυψαν από τις δύο κακοκαιρίες που έπληξαν την περιοχή, τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Χρηστών Λιμένα Βόλου που συγκλήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτη Αναγνώστου, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι φερτών υλών έχουν καταλήξει στο λιμάνι κι αυτό έχει προκαλέσει μείωση των βαθών.

Από τους συμμετέχοντες εκφράστηκε η αγωνία σχετικά με τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με τον Σωκράτη Αναγνώστου να διευκρινίζει ότι στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων μπορούν να δέσουν πλέον όχι μεγάλα κρουαζιερόπλοια (άνω των 300 μέτρων) και όχι δύο, όπως παλιά.

Νέο πρόγραμμα αγοράς μετοχών

Ενα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 25 εκατ. δολαρίων, το οποίο μπορεί, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθεί για την επαναγοράκοινών μετοχών και άλλων τίτλων της εταιρείας ανακοίνωσε η Seanergy Maritime Holdings. Η εταιρεία θα εξοφλήσει επίσης το εναπομείναν μετατρέψιμο ομόλογο, το οποίο φέρει κουπόνι 5,5%. Αποτελεί το τελευταίο από μια σειρά μετατρέψιμων ομολόγων, με συνολική αρχική ονομαστική αξία ύψους 38,7 εκατ. δολαρίων και εναπομείνασα αξία ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων.

Τα τελευταία δύο έτη η εταιρεία έχει εκτελέσει επιτυχώς τρία προγράμματα επαναγοράς τίτλων, συνολικού ύψους 32 εκατ. δολαρίων. Επιπλέον, μέσα στο 2023, η εταιρεία εξαγόρασε δικαιώματα προαίρεσης και αποπλήρωσε μετατρέψιμα ομόλογα ύψους 8,81 εκατ. δολαρίων. Συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης αποπληρωμής μετατρέψιμου ομολόγου, η εταιρεία έχει προβεί σε επαναγορές τίτλων τα τελευταία δύο έτη, συνολικού ύψους 40,2 εκατ. δολαρίων.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More