Friday, September 20, 2024
Home » Χρήση υδρογόνου σε πλοίο

Χρήση υδρογόνου σε πλοίο

0 comments

Η εισηγμένη στον Nasdaq Seanergy Maritime Holdings μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Seanergy Shipmanagement Corp. συμμετέχει στο πρόγραμμα SAFeCRAFT, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία. Η Seanergy θα αναβαθμίσει ένα από τα Capesize πλοία του στόλου της, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές εγκαταστάσεις, ώστε να χρησιμοποιήσει υδρογόνο (H2) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πέρα από τη διάθεση του Capesize πλοίου, η Seanergy θα επιβλέψει τη μελέτη και την εγκατάσταση του εξοπλισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Hydrus Engineering SA, το American Bureau of Shipping, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τη MOTOR OIL (Hellas) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο της Δρέσδης, τον RINA Services SPA, την Pherousa Green Technologies AS, το Ιδρυμα WEGEMT και το Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ.

«Ψηφιοποιείται» η ακτοπλοΐα

Στην ψηφιακή παρακολούθηση της ακτοπλοΐας προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας. Ειδικότερα ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης συστήνει ομάδα εργασίας με αντικείμενο την ανάληψη πρωτοβουλιών για τον σχεδιασμό των έργων «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Δικτύου Θαλάσσιων Συγκοινωνιών» και «Ανάπτυξη Ψηφιακών Εργαλείων παρακολούθησης απόπλου – κατάπλου πλοίων και ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών παρακολούθησης και ενημέρωσης κίνησης επιβατών, ΙΧ και φορτηγών στους λιμένες της Χώρας».

Στο αντικείμενο των ανωτέρω έργων δύναται να αναλύονται ενέργειες και δράσεις, όπως μεταξύ άλλων: «Σύστημα Διαχείρισης των ελευθέρων δρομολογίων», «Σύστημα Διαχείρισης των δρομολογίων που εκτελούνται μέσω συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας», «Σύστημα για την ψηφιακή παρακολούθηση των απόπλων και κατάπλων των επιβατηγών πλοίων», «Σύστημα παρακολούθησης στοιχείων όπως επιβατική κίνηση, τιμές ναύλων που σχετίζονται με τα εκτελούμενα δρομολόγια» κ.ά.

Εκπαίδευση στη μεθανόλη

O Lloyd’s Register (LR) και η Green Marine, ένας δανέζικος πάροχος συμβουλευτικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στη μεθανόλη ως ναυτιλιακό καύσιμο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν λύσεις προστιθέμενης αξίας στους ναυτιλιακούς φορείς που στοχεύουν να κατασκευάσουν ή να μετασκευάσουν και να λειτουργήσουν πλοία με τεχνολογία μεθανόλης ως καύσιμο, με πρωταρχική εστίαση στην εκπαίδευση. Η μεθανόλη, γνωστή για τη χαμηλότερη ένταση άνθρακα και τη δυνατότητα παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη οδό για την προώθηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ο Νίκος Κακαλής, Global Bulk Carriers Segment Director, Lloyd’s Register, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το πλήρωμα και το προσωπικό ξηράς αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της βιώσιμης ναυτιλίας, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More