Monday, September 16, 2024
Home » Χαλλούμι: Οι αγελαδοτρόφοι δεν προσήλθαν στο διάλογο για τα μέτρα στήριξης της αγελαδοτροφίας

Χαλλούμι: Οι αγελαδοτρόφοι δεν προσήλθαν στο διάλογο για τα μέτρα στήριξης της αγελαδοτροφίας

0 comments

Στο Τμήμα Γεωργίας είχαν προγραμματιστεί σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους για συζήτηση χρηματοδοτικών μέτρων και εργαλείων για διαμόρφωση των μέτρων στήριξης της παραγωγής χαλλουμιού.

Οι οργανώσεις των αιγοπροβατοτρόφων προσήλθαν και ενημερώθηκαν για τα μέτρα και τα κίνητρα που προτίθεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση και αναμένεται τώρα να καταθέσουν τις απόψεις τους για να συμβάλουν στην τελική διαμόρφωση τους. Αντίθετα, οι οργανώσεις των αγελαδοτρόφων δεν προσήλθαν αρνούμενοι ουσιαστικά το διάλογο με την κυβέρνηση αν δεν γίνει με τους όρους που οι ίδιοι έχουν θέσει.

Τη στάση αυτή διατηρούν οι αγελαδοτρόφοι ως αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στο νέο διάταγμα για το χαλλούμι ΠΟΠ που καθορίζει τις ελάχιστες ποσότητες αιγινού και πρόβειου γάλακτος που θα ισχύουν μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Ουσιαστικά οι αγελαδοτρόφοι υποστηρίζουν ότι οι ποσοστώσεις διαμορφώθηκαν χωρίς τη δική τους συνεισφορά. Περαιτέρω, εισηγήθηκαν στην Υπουργό Γεωργίας αντί να παραβρεθούν στη συνάντηση εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγελαδοτρόφων να καθοριστεί ημερομηνία στην οποία να συγκεντρωθούν όλοι οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος και να ενημερωθούν για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, καθώς επίσης και να δοθούν απαντήσεις σε μια σειρά προβληματισμών που τους απασχολούν.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Γεωργίας έχει προχωρήσει στην ετοιμασία συγκεκριμένων μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος, στην αύξηση των κτηνοτροφικών μονάδων αιγοπροβατοτροφίας, στην τροποποίηση του Σχεδίου Συνδεδεμένης Στήριξης για την αιγοπροβατοτροφία, στην προκήρυξη επενδυτικού μέτρου με στόχευση στην αιγοπροβατοτροφία, στη σταθεροποίηση της ποσότητας αγελαδινού γάλακτος που χρησιμοποιείται στο χαλλούμι, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των αγελαδοτροφικών μονάδων και την ετοιμασία συγχρηματοδοτούμενων μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά τις υφιστάμενες αγελαδοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More