Thursday, August 1, 2024
Home » Χαλλούμι: Δεν αντιδρούν προς το παρόν οι αιγοπροβατοτρόφοι

Χαλλούμι: Δεν αντιδρούν προς το παρόν οι αιγοπροβατοτρόφοι

0 comment

Αποφάσισαν να μην προβούν προς το παρόν σε οποιαδήποτε μορφής αντίδραση στο νέο διάταγμα, ημερομηνίας 8 Ιουλίου, 2024, για τις ελάχιστες ποσοστώσεις αιγινού και πρόβειου γάλακτος στην παραγωγή του χαλλουμιού ΠΟΠ, κατέληξε, καλή τη πίστει, η Συντονιστική Επιτροπή των αιγοπροβατοτρόφων.

«Παρά την ιδιαίτερη απογοήτευση και την περιρρέουσα απαισιοδοξία στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας θεωρήθηκε άκρως απαραίτητο όπως δοθεί μία ακόμη ευκαιρία για ανάκτηση της εμπιστοσύνης μας προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Γεωργίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι αιγοπροβατοτρόφοι.

Αναφέρουν επίσης ότι θα περιμένουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα 6-7 εβδομάδων για να μπορέσει η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, όπως προσθέτουν, «να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της που αφορούν τους τακτικούς, αυστηρούς και αξιόπιστους διοικητικούς ελέγχους, τη διασφάλιση μιας υγειούς και ανταγωνιστικής αγοράς, και τις άμεσες αποφάσεις στοχευμένων μέτρων για αύξηση παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος και διασφάλιση της πιστής εφαρμογής του Κανονισμού για το χαλλούμι ΠΟΠ».

«Το παρόν διάταγμαθα εφαρμοσθεί για ένα έτος και στη συνέχεια αναμένουμε να τεθεί σε ισχύ νέο διάταγμα μέχρι το 2029 με ποσοστιαία αύξηση της συμμετοχής του αιγοπρόβειου γάλακτος για την παρασκευή του χαλλουμιού 5% ανά έτος», προσθέτουν.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι καλούν την Υπουργό Γεωργίας να μην αφήσει «και την παράταση της μεταβατικής περιόδου να καταναλωθεί στις συνήθεις εντάσεις και ατέρμονες αντιπαραθέσεις αντί θαρραλέων αποφάσεων και παρεμβάσεων που στοχεύουν στην απόλυτη εναρμόνιση με την Νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για το χαλλούμι ΠΟΠ».

Την ανακοίνωση, συνυπογράφουν οι Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Λευκωσίας ΛΤΔ, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Λεμεσού “Ο Ποιμένας” ΛΤΔ, Ο.Π.Α. Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων ΛΤΔ, Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου, ΟΝΑΠ ΛΤΔ, Μ – Π.Ο.ΑΙ ΛΤΔ, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου (Τσέλιγκας) ΛΤΔ και Ομάδα Ποιμνιοτρόφων Περιοχής Ακάμα – Πάφου (ΑΠ) ΛΤΔ.

ΚΥΠΕ

philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More