Friday, September 20, 2024
Home » Φόβοι για αναζωπύρωση της ακρίβειας – Κάτω από το μικροσκόπιο των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Φόβοι για αναζωπύρωση της ακρίβειας – Κάτω από το μικροσκόπιο των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

0 comments

Φόβοι για αναζωπύρωση της ακρίβειας – Κάτω από το μικροσκόπιο των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Μπορεί οι Παγκόσμιες Οικονομίες να επιχειρούν να βρουν τα πατήματά τους, μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και από τις επιπτώσεις του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, ωστόσο οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τον κίνδυνο αναζωπύρωσης του πληθωρισμού. Αν και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στην ενέργεια και συνεπώς στην οικονομία, ο Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως είναι δύσκολο να υπάρξει πρόβλεψη για τον αντίκτυπο των εξελίξεων.

O Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός δήλωσε ότι «και η Λαγκάρντ το έχει πει και πολλοί άλλοι, όπως και εγώ έχω αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος, αλλά δεν μπορεί κάποιος να κάνει πρόβλεψη για τον αντίκτυπο στον πληθωρισμό. Είναι ανησυχίες λόγω των εξελίξεων και δεν αποκλείεται να έχουμε μια νέα αναζωπύρωση του πληθωρισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή – Καταζητείται ο 37χρονος Κωνσταντίνος – Ο λόγος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πρώην Υπαρχηγός Αστυνομίας: Αυτά πρέπει να γίνουν για να επανέλθει…

Χάκαραν τον Άντρο Κυπριανού – «Μιλώ με Αστυνομία» (ΕΙΚΟΝΑ)

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε ότι «θα βρίσκεται και ο Υπουργός Οικονομικών στις Βρυξέλλες στις 22 Ιανουαρίου και θα συζητηθεί το θέμα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Θα τεθεί και το θέμα της ασφάλειας και των οικονομικών επιπτώσεων».

Πάντως οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να επιφέρουν αυξήσεις στα ηλεκτρικά είδη που εισάγονται από την Άπω Ανατολή εντός του ερχόμενου μήνα.

Μέλος Δ.Σ Συνδέσμου Εισαγωγέων Ηλεκτρικών Ειδών, ο Στέλιος Αθανασίου δήλωσε ότι «όπως πάμε φαίνεται ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε τις πρώτες ανατιμήσεις που θα είναι συνεχόμενες διότι αρχές του χρόνου το κόστος ήταν 5 χιλιάδες δολάρια σε 15 μέρες πήγαμε στα 7,200, ακόμη δεν έχουν μπει αυτές οι αυξήσεις θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Την ώρα που παρατηρούνται και αρκετές καθυστερήσεις στην έλευση των εμπορευματοκιβωτίων.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More