Friday, September 27, 2024
Home » Φωτοβολταϊκά για Όλους: Τι ισχύει αν έχετε μόνο αγοραπωλητήριο έγγραφο

Φωτοβολταϊκά για Όλους: Τι ισχύει αν έχετε μόνο αγοραπωλητήριο έγγραφο

0 comments

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Παπαναστασίου σε ερώτηση που υπέβαλε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όσοι δεν κατέχουν τίτλο ιδιοκτησίας για την κατοικία τους δεν μπορούν να επωφεληθούν από το Σχέδιο Φωτοβολταϊκά για Όλους, ακόμα και αν διαθέτουν -ως αποδεικτικό της αγοράς της οικίας- αγοραπωλητήριο έγραφο, κατατεθειμένο επίσημα στο Τμήμα Κτηματολογίου.

Η ερώτηση υποβλήθηκε από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου την 1η Ιουλίου 2024. Ζητούσε να πληροφορηθεί «κατά πόσο οποιοσδήποτε πολίτης ο οποίος είναι εγκλωβισμένος αγοραστής και ο οποίος επιθυμεί να υποβάλει αίτηση στο πλαίσιο του σχεδίου “Φωτοβολταϊκά για Όλους”, αντί του απαιτούμενου τίτλου ιδιοκτησίας, μπορεί να υποβάλει αντίγραφο αγοραπωλητηρίου και απόδειξη κατάθεσής του στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας».

Ο κ. Παπαναστασίου απάντησε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι «ανάμεσα στις ελάχιστες προϋποθέσεις που τέθηκαν για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ A3: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ήταν ότι ο Αιτητής θα πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης της κατοικίας (δηλ. να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης του ακινήτου στον Τίτλο Ιδιοκτησίας) ή προς όφελός του να έχει εγγραφεί δικαίωμα επικαρπίας επί του ακινήτου».

Ο υπουργός εξηγεί ότι «η πιο πάνω προϋπόθεση είχε τεθεί ειδικά για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ A3 και αποσκοπεί στην εξασφάλιση της μελλοντικής εισπραξιμότητας του “ποσού αποπληρωμής” και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του αιτητή από την κατοικία και αποδέσμευσής του από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς προηγουμένως να επιστρέψει το ποσό που καταβλήθηκε από το Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞ.Ε».

Προσθέτει ότι «σε περίπτωση που δεν πληρείται η προϋπόθεση ιδιοκτησίας που αναφέρεται στην παρ. 6, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση στις άλλες ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ του Σχεδίου Χορηγιών και να λάβουν ανάλογης στήριξης»

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις περιπτώσεις όπου η κατοικία ή το οικόπεδο εντός του οποίου έχει ανεγερθεί η κατοικία έχει παραχωρηθεί από τη Δημοκρατία στο πλαίσιο παροχής στεγαστικής βοήθειας σε Εκτοπισθέντες, Παθόντες, κλπ, τότε ο Αιτητής θα πρέπει να είναι το πρόσωπο προς το οποίο χορηγήθηκε η στεγαστική βοήθεια.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More