Tuesday, September 17, 2024
Home » Φωτοβολταϊκά για όλους μεν, υπό προϋποθέσεις δε 

Φωτοβολταϊκά για όλους μεν, υπό προϋποθέσεις δε 

0 comments

Φωτοβολταϊκά για όλους μεν, υπό προϋποθέσεις δε

Φωτοβολταϊκά για όλους μεν – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια δε. Σε μικρές και μεσαίες κατοικίες θα απευθύνεται το πρόγραμμα σύμφωνα με τον Γενικό διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, ενώ εκτός παραμένουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

O Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Μάριος Παναγίδης δήλωσε ότι «το σχέδιο για όλους φωτοβολταϊκά απευθύνεται σε καταναλωτές οι οποίοι διαθέτουν κατοικία μικρή ή μέση και η κατανάλωση τους είναι μέχρι 6.000 κιλοβατ ώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και επίσημα ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία Λευκωσίας ο Χαράλαμπος…

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση με 97…

Στην τελική ευθεία ο ΔΗΣΥ: «Έχουμε καταλήξει στο 90% των…

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από την Τρίτη μέχρι τις 16 Ιανουαρίου το νέο Σχέδιο Χορηγιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα βρεθεί ενώπιον Υπουργικού 24 Ιανουαρίου.

O κ. Παναγίδης υπογράμμισε ότι «ο προγραμματισμός για την χρονιά του 2020-2024 μέχρι 6000 νοικοκυριά γιατί με βάσει του υπολογισμούς αυτά τα νοικοκυριά θα κοστίσουν 30 εκ. στο ταμείο».

Για προπαγάνδα της Κυβέρνησης κάνει λόγο το ΑΚΕΛ, που συνεχίζει να επικρίνει την κυβέρνηση γύρω από το εν λόγω πρόγραμμα, καλώντας την την ίδια ώρα να χρηματοδοτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τα φωτοβολταϊκά που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η Επικεφαλής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ, Χριστίνα Νικολάου ανάφερε ότι «το κόστος ηλεκτρισμού από τις ΑΠΕ που παράγει η ΑΗΚ θα κυμαίνεται στα 5 σεντς την κιλοβατώρα. Αυτό αποδεικνύει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει στις τιμές σε σχέση με άλλους παραγωγούς και επιβεβαιώνει τα υπερκέρδη για τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας. Αυτά τα κέρδη η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να τα διοχετεύσει στην κοινωνία».

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο πάντως, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμες από τον επόμενο μήνα.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ελισάβετ Γεωργίου:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More