Thursday, August 1, 2024
Home » Φωνάζουν τα κέντρα αναψυχής για πλήθος φεστιβάλ και πάρτυ που τους αποσπούν δουλειά

Φωνάζουν τα κέντρα αναψυχής για πλήθος φεστιβάλ και πάρτυ που τους αποσπούν δουλειά

0 comment

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. εκφράζει έντονο προβληματισμό λόγω, όπως αναφέρει, «των έντονων και επίμονων παραπόνων που δέχεται απο τα μέλη του με αφορμή τις αμέτρητες εκδηλώσεις που διοργανώνται σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κυπρου και ιδιαίτερα στις πόλεις. Συναυλίες, φεστιβάλ, street parties, street food parties και πολλά άλλα που σκαρφίζονται διάφοροι, με απώτερο σκοπό το εύκολο χρήμα, πλήττοντας όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κέντρα αναψυχής, τα οποία παλεύουν νυχθημερόν για να κρατηθούν ζωντανά, μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα των πολύ δύσκολων καταστάσεων».

Ο ΠΑΣΙΚΑ ξεκαθαρίζει «με τον πιό εμφαντικό τρόπο ότι δεν τάσσεται ενάντιον των οιωνδήποτε εκδηλώσεων που προβάλλουν και προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας μας» και ότι «είναι και δημόσια δεδηλωμένη η διαχρονική θέση του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α., που στήριξε και στηρίζει τη διοργάνωση μεγάλων τέτοιων εκδηλώσεων (σε κάποιες δε, μέλη του συμμετείχαν), με στόχο όμως την ξεκάθαρη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την προσέλκυση επισκεπτών που να διαμένουν για τουλάχιστον ένα βράδυ, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα που πάσχει απο τον μειωμένο αριθμό προσέλκυσης επισκεπτών».

Ο ΠΑΣΙΚΑ καλεί «τους νεοκλεγέντες δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια να είναι προσεκτικοί και πολύ αυστηροί για το τι επιτρέπουν και τι αδειοδοτούν. Οφείλουν να καθορίσουν κριτήρια, προδιοαγραφές και προϋποθέσεις, με δεδομένη τη συμμετοχή του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. Π.χ. καμία εκδήλωση ιδιωτικού χαρακτήρα που δεν θα πληροί τα κριτήρια και τις προυποθέσεις που θα καθορισθούν δεν θα πρέπει να διαρκεί πάνω απο τρεις μέρες».

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΣΙΚΑ επισημαίνει πως «φημολογείαι ότι πέντε γνωστοί – δυνατοί επιχειρηματίες ετοιμάζονται να εξαγγείλουν και αυτοί ένα άλλο πρωτοπιαριακό φεστιβάλ μπύρας, με τους Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής εύλογα να διερωτούνται «κι μεις πού θα πάμε, τι θα κάνουμε;».

philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More