Thursday, September 19, 2024
Home » Φρενίτιδα για το Bitcoin: Γιατί απογειώθηκε η τιμή του μέσα σε 12 μήνες – Ποιοι επενδύουν στην Κύπρο και ποιοι το αποφεύγουν

Φρενίτιδα για το Bitcoin: Γιατί απογειώθηκε η τιμή του μέσα σε 12 μήνες – Ποιοι επενδύουν στην Κύπρο και ποιοι το αποφεύγουν

0 comments

Φρενίτιδα για το Bitcoin: Γιατί απογειώθηκε η τιμή του μέσα σε 12 μήνες – Ποιοι επενδύουν στην Κύπρο και ποιοι το αποφεύγουν

Σε ιστορικό υψηλό του πλησιάζει το Bitcoin, λόγω των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση από τα ETFs κατά την έναρξη της εβδομάδας.

Το Bitcoin έχει σημειώσει αλματώδη άνοδο, περίπου 186%, τους τελευταίους 12 μήνες! Φαίνεται ότι το δρόμο για τα διαδοχικά άλματα της τιμής του Bitcoin άνοιξε η έγκριση από τις αμερικανικές αρχές για να κυκλοφορήσουν τα ETFs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OMEGANEWS: Απαντά η Αστυνομία για ελέγχους «μαύρου χρήματος»

OMEGANEWS: Η σύνδεση με την Κύπρο του πλοίου που χτυπήθηκε…

Στιούαρτ: «Έχουμε μια στιγμή ευκαιρίας για την επίλυση του Κυπριακού…

Τα ETFs ουσιαστικά αφορούν σε ταμεία που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο και μπορεί ο καθένας να επενδύσει σε αυτό το ταμείο, με παρόμοιο τρόπο που μπορεί να το πράξει κάποιος στις μετοχές στο Χρηματιστήριο.

Η εν λόγω εξέλιξη διευκόλυνε πολλούς (μεγάλους) επενδυτές, οι οποίοι προηγουμένως έπρεπε να εντοπίσουν μέσω διαδικτύου πλατφόρμα, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούσε και κινδύνους, αφού αρκετές πλατφόρμες δεν είχαν ιδιαίτερα καλή φήμη, όπως διευκρίνισε με δηλώσεις του στο OMEGAlive, ο οικονομολόγος Μιχάλης Φλωρεντιάδης.

Πλέον υπάρχει πληθώρα οργανισμών που παρέχουν δυνατότητες επένδυσης σε Bitcoin και έχει εξελιχθεί ένα μομέντουμ ανοδικής τάσης στο κρυπτονόμισμα.

Σημειώνεται ότι τον ερχόμενο Απρίλιο, θα γίνει επίσημη ενημέρωση για τον τρόπο που παράγεται το Bitcoin, ενώ θα αναλυθεί και ο επικείμενος περιορισμός της προσφοράς του, σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί η αξία του.

Ο οικονομολόγος, Μιχάλης Φλωρεντιάδης, διέβλεψε μιλώντας στο OMEGAlive ότι τα κρυπτονομίσματα, με τη μία ή την άλλη μορφή, ήρθαν για να μείνουν. Ωστόσο, την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα που παρατηρούνται την τρέχουσα στιγμή στις αγορές, που πολλές φορές οδηγούν και στο συμπέρασμα ενός «πυρετού κερδοσκοπίας».

«Η ιστορία μας δείχνει ότι πολλές φορές τέτοια φαινόμενα πολύ υψηλών αξιών έχουν και άδοξο τέλος, ωστόσο ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει με το Bitcoin», δήλωσε.

Καταληκτικά, σε ότι αφορά στην Κύπρο και τη χρήση του Bitcoin, πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέδειξε ότι το εν λόγω κρυπτονόμισμα είναι αρκετά δημοφιλές σε σχέση με άλλα κράτη μέλη.

Τόσο από τη σχετική έρευνα όσο και από συζητήσεις που γίνονται, φαίνεται ότι στην Κύπρο, κυρίως νεαρά άτομα με πιο «ανοικτά μυαλά» και εξοικειωμένα με τις νέες τάσεις της τεχνολογίας επενδύουν στο Bitcoin. Από την άλλη, πιο καλοί γνώστες χρηματοοικονομικών θεμάτων, εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, τόνισε ο Μιχάλης Φλωρεντιάδης.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More