Tuesday, September 17, 2024
Home » Φορτωμένοι με χρήματα επιχείρησαν να ξεγελάσουν τις Αρχές

Φορτωμένοι με χρήματα επιχείρησαν να ξεγελάσουν τις Αρχές

0 comments

Όχι μια, ούτε δύο, αλλά δεκατέσσερις φορές επιχειρήσαν να περάσουν από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Δημοκρατίας, μερικές εκατοντάδες ευρώ, χωρίς να τα δηλώσουν στις τελωνειακές Αρχές.

Ο λόγος για επιβάτες οι οποίοι είτε αφίχθηκαν είτε αναχώρησαν από το νησί, χωρίς να δηλώσουν ότι είχαν στην κατοχή τους μεγάλα ποσά χρημάτων.

Οι λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, έστησαν καραούλι στα αεροδρόμια, στα λιμάνια αλλά και στα οδοφράγματα εντοπίζοντας 14 πρόσωπα που μετέφεραν χρήματα πέραν των €10 χιλ. χωρίς να τα δηλώσουν στις Αρχές.

Σύμφωνα με στοιχεία, τοΤμήμα Τελωνείων κατά το 2023, προχώρησε στην κατάσχεση συνολικού ποσού €1.29 εκατ., τα οποία δεν είχαν δηλώσει επιβάτες είτε κατά την αναχώρηση τους, είτε κατά την άφιξη τους στην χώρα. Το Τμήμα Τελωνείων χειρίστηκε 12 υποθέσεις, οι οποίες έτυχαν εξώδικου διακανονισμού με την καταβολή συμβιβαστικών ποσών ύψους €193.600.

Παράλληλα, εκκρεμεί η διερεύνηση άλλων δύο υποθέσεων, καθώς και η εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας μιας υπόθεσης αναληθούς δήλωσης για ποσό ύψους €88.950.

Αναλυτικά, κατά την αναχώρηση από την Κύπρο, βρέθηκε στηνκατοχή του ενός επιβάτη που ταξίδευε προς τη Γερμανία, ποσό €244,872, για το οποίο υπήρξε συμβιβασμός για ποσό ύψους €43 χιλ.

Επίσης, κατασχέθηκε και από άλλα τρία πρόσωπα που ταξίδευαν προς την Αίγυπτο, ποσό €53.605. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε συμβιβασμός, με τους επιβάτες να καταβάλλουν συνολικό ποσό €2.200.

Επιπρόσθετα, επιβάτης που ταξίδευε προς Αγγλία δεν είχεδηλώσει ποσό €45 χιλ., το οποίο και πάλι εντόπισαν οι Αρχές, καλώντας τον να καταβάλει συμβιβαστικό ποσό ύψους €4.500.

Την ίδια ώρα, οι υποθέσεις αδήλωτων ρευστών διαθέσιμων για εισερχόμενες περιπτώσεις ανέρχονται στις εννέα, ενώ το ποσό το οποίο δεν δηλώθηκε ήταν €948 χιλ.

Αναλυτικά, επιβάτης, ο οποίος αφίχθηκε από τηνΑυστρία, με το πού πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο βρέθηκε στην κατοχή του ποσό €400 χιλ., τα οποία απέφυγε να δηλώσει. Οι Αρχές προχώρησαν και σ΄ αυτή την περίπτωσησε συμβιβασμό, με τον επιβάτη να καταβάλλει συμβιβαστικό ποσό €100 χιλ.

Εντοπίστηκαν και δύο περιπτώσεις επιβατών από την Πολωνία, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει ποσό €260 χιλ. Και σε αυτή την περίπτωση, υπήρξε εξώδικος συμβιβασμός, με τα δύο πρόσωπα να καταβάλλουν ποσό €26 χιλ.

Εξάλλου, ποσό €161.520 μετέφερε επιβάτης από το Βέλγιο, το οποίο δεν δήλωσε στους τελωνειακούς λειτουργούς. Άλλες δύο περιπτώσεις επιβατών που ήρθαν στην Κύπρο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέφυγαν να δηλώσουν €45 χιλ. για τα οποία κατέβαλαν συμβιβαστικό ποσό €4.500.

Επιπρόσθετα, άλλοι δυο επιβάτες που ταξίδευαν από τοΛίβανο μετέφεραν €26.991, καταβάλλοντας συμβιβαστικό ποσό €5.400.

Τέλος, κατασχέθηκε και ποσό €54.253 από ένα πρόσωπο, το οποίο αφίχθηκε παράνομα από το αεροδρόμιο της Τύμπου και πέρασε στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να δηλώσει τα χρήματα. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε συμβιβαστικό ποσό ύψους €8 χιλ.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More