Friday, September 20, 2024
Home » Φορολόγηση του νερού: Έρχονται νέες αυξήσεις για ύδρευση και άρδευση

Φορολόγηση του νερού: Έρχονται νέες αυξήσεις για ύδρευση και άρδευση

0 comments

Φορολόγηση του νερού: Έρχονται νέες αυξήσεις για ύδρευση και άρδευση

Έρχονται νέες αυξήσεις στο νερό από 1η Απριλίου. Σε πρώτη φάση αναμένεται το κόστος να επωμιστούν οι χρήστες πόσιμου νερού, αλλά και όσοι χρησιμοποιούν νερό για άρδευση χώρων πρασίνου, όπως γήπεδα και ξενοδοχεία. Το Υπουργείο Γεωργίας ξεκαθαρίζει, πάντως, πως οι αυξήσεις αυτές δεν θα επηρεάσουν τους γεωργούς.

«Δεν αφορά φορολόγηση για την διάθεση νερού άρδευσης που παραχωρείται στους γεωργούς μας. Για σκοπούς ύδρευσης η αύξηση θα είναι 1 σεντ το κυβικό μέτρο νερού, ενώ για σκοπούς άρδευσης χώρων πρασίνου θα κυμαίνεται από 2 μέχρι 23 σεντ αν κυβικό μέτρο νερού ανάλογα με την χρήση και με την πηγή διάθεσης αυτού του νερού», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρες αγωνίας – Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Τατάρ: Τουρκία και κατεχόμενα είναι αδιαίρετα σαν «το νύχι και…

Κόρη της προπονήτριας, Βάσως Ξιούρου, η άτυχη Ριάνα που έφυγε…

Τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα συνοδεύουν την πράσινη φορολογία σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών στοχεύουν να την καταστήσουν δημοσιονομικά ουδέτερη.

«Αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αδυναμιών που εντοπίστηκαν στην Κύπρο στο πλαίσιο των ανά χώρα συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της Πράσινης Φορολογικής Μεταρρύθμισης. Σε μελέτη θα παρουσιαστούν την 1η Μαρτίου τα μέτρα της φορολογίας μαζί με αντισταθμιστικά μέτρα», ανέφερε πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που είχαμε με τα συμβούλια υδατοπρομήθειας μας έχουν ενημερώσει και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν αναμένεται να μεταφερθεί η αύξηση του 1 σεντ στους καταναλωτές και θα την ενσωματώσουμε στο δικό τους κόστους», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου.

Ο στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι σύμφωνα με πληροφορίες να ολοκληρωθεί η διαδικασία νομοτεχνικού ελέγχου των κανονισμών από την νομική υπηρεσία για να ετοιμαστεί η πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο για λήψη της απόφασης το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ελισάβετ Γεωργίου:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More