Wednesday, September 25, 2024
Home » Φοιτητικές εστίες και οι υποδομές στην παλιά Λευκωσία

Φοιτητικές εστίες και οι υποδομές στην παλιά Λευκωσία

0 comments

Πώς μπορείς να αναζωογονήσεις μια πόλη, ένα χωριό ή έστω μια περιοχή; Ενισχύοντας το στοιχείο της νεολαίας. Όπου υπάρχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχει και ζωή. Υπάρχουν σχολεία, επιχειρήσεις, χώροι διασκέδασης. Γενικότερα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ανάπτυξη.

Αυτή ενδεχομένως είναι και η πρόθεση των αρμοδίων, οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να δημιουργήσουν φοιτητική εστία στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η πρώτη φοιτητική εστία θα αποτελείται από 13 δωμάτια, θα λειτουργήσει τον Νοέμβριο και αποτελεί μέρος των 31 εστιών που εγκρίθηκαν ήδη, σε σύνολο 44 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου πρόσθεσε, επίσης, πως έχουν υποβληθεί εφτά αιτήσεις για χορηγία που μεταφράζονται σε δημιουργία συνολικά 125 φοιτητικών δωματίων, εκ των οποίων υπογράφηκαν πέντε Συμφωνίες Δημόσιας Χρηματοδότησης.

Όλα αυτά καλά. Ωστόσο, για να πετύχει το εγχείρημα πρέπει να συντρέξουν ορισμένες προϋποθέσεις. Πάνω απ’ όλα είναι το θέμα της ασφάλειας. Όλοι γνωρίζουμε ότι στην εντός των τειχών πόλη υπάρχει ζήτημα, το οποίο προτού γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να επιλυθεί. Αλλιώς, ούτε νέοι θα πάνε να ζήσουν εκεί, ούτε επιχειρήσεις θα δραστηριοποιηθούν. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα, είναι αυτό των υποδομών. Όσο και αν η εντός των τειχών πόλη έχει τη δική της ομορφιά και τον παραδοσιακό χαρακτήρα, για να έχεις μια καλή ποιότητα ζωής πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Επομένως, είναι καλές οι προθέσεις για φοιτητικές εστίες, αλλά για να φέρουν τα ποθούμενα αποτελέσματα θα πρέπει να προηγηθούν άλλες ενέργειες. Αγ.Αγ.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More