Tuesday, September 17, 2024
Home » Φθηνότερα έως και 30% τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο

Φθηνότερα έως και 30% τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο

0 comments

Περαιτέρω μειώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έφερε μαζί του ο Μάρτιος, με τον ανταγωνισμό των παρόχων να ανάβει για τα καλά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τις νέες χρεώσεις, οι τιμές για τα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος εμφανίζονται μειωμένες έως και 30% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Οι μειώσεις οφείλονται κυρίως στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου TTF που βρίσκονται κάτω από τα 25 ευρώ/ΜWh, κάτι που αντανακλάται και στις τιμές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Εξάλλου, όπως καταγράφουν και εκτιμήσεις, η αγορά φυσικού αερίου μπορεί να κινηθεί ακόμα πιο πτωτικά τους επόμενους μήνες, επαναφέροντας την αισιοδοξία για όλο και πιο φθηνή ενέργεια.

Διακυμάνσεις

Σημειώνεται πως το εύρος των τελικών τιμών προμήθειας ρεύματος για τα «πράσινα» και «κίτρινα» τιμολόγια (συμπεριλαμβανομένων και των εκπτώσεων) κυμαίνεται από τα 8 λεπτά έως και τα 15,03 λεπτά/ΚWh. Σε ό,τι αφορά τα «πράσινα» τιμολόγια για τον μήνα Μάρτιο, ξεκινούν από 8 λεπτά και κλιμακώνονται έως 19,07 λεπτά/ΚWh, όταν τον Φεβρουάριο κυμαίνονταν από 11 έως 17,82 λεπτά/ΚWh.

«Ψαλίδι» στην τιμή μέσα στον μήνα αναμένεται να προκύψει

και για τα «κίτρινα» τιμολόγια, τα οποία ενδέχεται να κινηθούν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, ενώ τα «μπλε» τιμολόγια θα πρέπει να χτυπήσουν τιμές των ειδικών και των κυμαινόμενων τιμολογίων προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικά λίγο καιρό μετά το άνοιγμα της αγοράς για σταθερά τιμολόγια 6μηνης διάρκειας.

Τα συμβόλαια

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτώνται στην ειδική ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), φαίνεται πως κάποιες εταιρείες παρέχουν και έξτρα μειώσεις για την προσέλκυση νέων πελατών. Ουσιαστικά, πρόκειται για παροχές χρηματικής έκπτωσης στους πρώτους λογαριασμούς σε όσους καταναλωτές αποφασίσουν να υπογράψουν για πρώτη φορά συμβόλαια με τις εταιρείες τους. Ταυτόχρονα, ορισμένοι πάροχοι διαμορφώνουν τις τελικές τιμές προμήθειας – και για τον μήνα αυτόν – με την παροχή εκπτώσεων συνέπειας για την πληρωμή των λογαριασμών. Αλλες εταιρείες επιλέγουν τη διαμόρφωση των τελικών τιμών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με το μέγεθος της κατανάλωσης.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More