Tuesday, September 17, 2024
Home » Υπ. Ενέργειας: Στην Αίγυπτο για ηλεκτρική διασύνδεση και φυσικό αέριο

Υπ. Ενέργειας: Στην Αίγυπτο για ηλεκτρική διασύνδεση και φυσικό αέριο

0 comments

Υπ. Ενέργειας: Στην Αίγυπτο για ηλεκτρική διασύνδεση και φυσικό αέριο

O “Κρόνος 2” αποδείχθηκε πλούσιος και νέες προοπτικές ανοίγονται για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.

Με την είδηση για τις νέες ανακαλύψεις στις αποσκευές του και σε μια συγκυρία που ο Ταγίπ Ερντογάν ορέγεται συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο, αγνοώντας την ΑΟΖ της ΚΔ, ο υπουργός Ενέργειας μεταβαίνει σήμερα στο Κάιρο για να συμμετάσχει στην ενεργειακή έκθεση της Αιγύπτου, Egypes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντά σε Νίκο Αναστασιάδη ο Μακάριος Δρουσιώτης – «Η αλήθεια…

Την Τετάρτη στο Υπουργικό η αύξηση άδειας μητρότητας σε 22…

Η Επιτροπή κινεί επίσημη διαδικασία κατά του TikTok βάσει του…

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχουν εξελίξεις μέσα στη δική μας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, καταλαβαίνετε ότι η πρόσφατη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο “Κρόνος 2” είναι εξαιρετικά νέα για την Κυπριακή Δημοκρατία και πιστεύω ότι και αυτό θα συζητηθεί με τις εταιρείες αλλά και με τη γείτονα χώρα της Αιγύπτου».

Στο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη της επόμενης βδομάδας, θα λάβουν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών κολοσσών, ανάμεσά τους των Chevron, Eni, Τotal & exxon mobil, που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ. O Γιώργος Παπαναστασίου θα έχει χωριστές συναντήσεις μαζί τους, καθώς και με τους υπουργούς Πετρελαίου και Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου.

Ο κ. Παπαναστασίου πρόσθεσε ότι «είναι μία συγκέντρωση εταιρειών και κρατών, που θα συζητήσουμε θέματα ενέργειας».

Εκεί θα έχει και την ευκαιρία να συζητήσει και για τα ανοιχτά ζητήματα με το Κάιρο, όπως την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου αλλά και την πιθανότητα η ΚΔ να χρησιμοποιήσει τα δύο τερματικά υγροποίησης φυσικού αερίου, που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Παύλου Πήττα:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More