Monday, September 9, 2024
Home » Υπ. Ενέργειας για ΑΗΚ: «Λέμε “το μπαλάκι στη ΡΑΕΚ” αλλά δεν είναι εύκολη απόφαση – Προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε τον καταναλωτή»

Υπ. Ενέργειας για ΑΗΚ: «Λέμε “το μπαλάκι στη ΡΑΕΚ” αλλά δεν είναι εύκολη απόφαση – Προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε τον καταναλωτή»

0 comments

Υπ. Ενέργειας για ΑΗΚ: «Λέμε “το μπαλάκι στη ΡΑΕΚ” αλλά δεν είναι εύκολη απόφαση – Προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε τον καταναλωτή»

Τα εγκαίνια του πάρκου του Δημήτρη Χριστόφια στη Λακατάμια τέλεσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου και μεταξύ άλλων, προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την ΑΗΚ. Υπενθυμίζεται ότι ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ επιχειρούσε να καθησυχάσει τους καταναλωτές – τις προηγούμενες μέρες – αναφορικά με την αύξηση 6% στις διατιμήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, στην προχθεσινή συνεδρία δεν έλαβε απόφαση.

Αφήνοντας με αυτό τον τρόπο στο τραπέζι το αίτημα της για αυξήσεις, παρά τις προτροπές της κυβέρνησης για απόσυρση του, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ΡΑΕΚ, η οποία και θα κληθεί να εγκρίνει τις όποιες διαφοροποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA το διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων αναμένοντας την απόφαση του Ρυθμιστή σε σχέση με την αναπροσαρμογή των διατιμήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τους αντίθετους λόγους

ΕΙΚΟΝΑ / Ασθενής σκεπασμένος με πετσέτα μπάνιου στο ΓΝ Λευκωσίας:…

Πρόκληση Τατάρ: «Οι Ε/κ δεν έχουν νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα…

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας:

Η ΑΗΚ έχει επιλέξει με μια ανακοίνωση να υποδεικνύει ότι νέο ΔΣ είναι μόνο 6 μέρες σαν συμβούλιο και ουσιαστικά λέει θα πρέπει να μας υποδειχθεί από τη ΡΑΕΚ για να γίνει αποδεκτό το αίτημα μας για ανάκτηση των εξόδων τα οποία για την περσινή χρόνια που υποβάλλονται φέτος είναι 6%.

Πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο είναι ακόμα σε διαβούλευση, το ΔΣ διαβουλεύεται εσωτερικά για να πάρει μια απόφαση.

Δεν είναι εύκολη η απόφαση απλώς γιατί μπορεί να λέμε ότι ρίχνει την μπάλα στη ΡΑΕΚ αλλά δεν είναι εύκολη απόφαση για κανένα ούτε και για το ΔΣ της ΑΗΚ. Και πέραν του ότι είναι μόνο 6 μέρες σαν νέο ΔΣ, καταλαβαίνετε ότι η βιωσιμότητα του οργανισμού και το αναπτυξιακό του πρόγραμμα είναι εξίσου σημαντικά. Εάν αυτό στηρίζεται σε κάποιες αυξήσεις οι οποίες πρέπει να επιβληθούν και να ανακτηθούν κάποια έξοδα ώστε ο οργανισμός να μπορεί να διατηρηθεί βιώσιμος αλλά και να μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στα αναπτυξιακά προγράμματα καταλαβαίνετε θα πρέπει να μπει σε μια ζυγαριά η επιβολή αυτής της αύξησης που θα καταλήξει στους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος και η σύγκριση να είναι με τα εσωτερικά οικονομικά του οργανισμού.

Είχε γίνει μια απόρριψη μεγαλύτερων εξόδων πέρσι από τη ΡΑΕΚ, η οποία πήρε φυσικά την πορεία του διοικητικού δικαστηρίου αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Το τι σημαίνει αυτή τη στιγμή για τον οργανισμό είναι ότι έχει στερηθεί κάποιες αυξήσεις περσόνες. Όποτε φέτος προσπαθούμε και πάλι να δούμε τα οικονομικά του οργανισμού και να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής ενώ παράλληλα ο οργανισμός να διατηρείται βιώσιμος.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More