Tuesday, September 24, 2024
Home » Υπουργός Ενέργειας: Να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για ένα πράσινο και βιώσιμο ενεργειακό τοπίο

Υπουργός Ενέργειας: Να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για ένα πράσινο και βιώσιμο ενεργειακό τοπίο

0 comments

Στην εναρκτήρια δήλωση του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου στη 2η Υπουργική Σύνοδο MED9 για την Ενέργεια δήλωσε πως η σημερινή Σύνοδος αποτελεί ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο ενεργειακό τοπίο. Στη σύνοδο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του IRENA.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε δήλωση του πως «Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μεγάλη μου χαρά να σας καλωσορίσω όλους στη Λάρνακα γι’ αυτή τη 2η Υπουργική Σύνοδο MED9 για την Ενέργεια. Η σημερινή μας σύναξη, μας υπενθυμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η ενέργεια στην περιοχή της Μεσογείου, όχι μόνο ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης, αλλά και ως βασικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των επείγουσων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας».

Σημείωσε ότι, « Η περιοχή μας βρίσκεται σε μοναδική θέση στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, καθιστώντας την ζωτικό κόμβο για την ενεργειακή συνεργασία και καινοτομία. Ως κράτη μέλη της ΕΕ μοιραζόμαστε, επίσης, τους ίδιους στόχους και δεσμεύσεις για την κλιματική ουδετερότητα. Ως εκ τούτου, είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο, ασφαλές και οικονομικά προσιτό ενεργειακό μέλλον για τους πολίτες μας. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, οφείλουμε να εργαστούμε μαζί, αξιοποιώντας τις συλλογικές μας δυνάμεις και προωθώντας τη συνεργασία σε τομείς όπως η προώθηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η ανάπτυξη καινοτόμων και ανθεκτικών υποδομών».

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι η σημερινή Σύνοδος αποτελεί ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο ενεργειακό τοπίο. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή την πλατφόρμα που μας προσφέρεται για να οικοδομήσουμε πάνω στα ήδη γερά θεμέλια που τέθηκαν κατά την πρώτη μας συνάντηση στη Βαλέτα και να χαράξουμε την πορεία μας προς τα εμπρός, η οποία δεν θα ωφελεί μόνο τα έθνη μας, αλλά θα συμβάλλει, επίσης, στις παγκόσμιες προσπάθειες για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος ανέφερα πως «Είμαι βέβαιος ότι οι συζητήσεις μας σήμερα θα είναι ιδιαίτερα παραγωγικές, οδηγώντας σε συγκεκριμένες δράσεις και ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ των χωρών μας. Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μέλλον όπου η περιοχή της Μεσογείου θα αποτελεί φάρο βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης και συνεργασίας».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More