Monday, September 16, 2024
Home » Υπουργικό για καλώδιο: Από τις απαντήσεις θα εξαρτηθεί αν θα συνεδριάσει

Υπουργικό για καλώδιο: Από τις απαντήσεις θα εξαρτηθεί αν θα συνεδριάσει

0 comments

Πληροφορίες του Φιλελευθέρου αναφέρουν ότι δεν έχει κλειδώσει για την ώρα η πραγματοποίηση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου για την συζήτηση του θέματος τηςηλεκτρικής διασύνδεσης, όπως είχε ανακοινωθεί χθες από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Η πραγματοποίηση ή όχι της συνεδρίας θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις και τις διαβεβαιώσεις που ζήτησε η Προεδρία της Δημοκρατία από εμπλεκόμενα μέρη στην Κύπρο, την Ελλάδα και τις Βρυξέλλες. Οι πληροφορίες του Φιλελευθέρου αναφέρουν επίσης ότι το μεγάλο οικονομικό ρίσκο για την Κυπριακή Δημοκρατία σε περίπτωση παρεμπόδισης της διασύνδεσης από την Τουρκία έχει επανέλθει ως το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα για την κυπριακή κυβέρνηση.

Η Προεδρία έχει οριστικοποιήσει τη θέση ότι η σχετική διατύπωση στη ρυθμιστική απόφαση της ΡΑΕΚ δεν προστατεύει επαρκώς τα οικονομικά συμφέροντα κράτους και το αφήνει εκτεθειμένο σε οικονομικές αξιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τον φορέα υλοποίησης ή τους υπεργολάβους του, σε περίπτωση που το έργο ναυαγήσει με ευθύνη της Τουρκίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αξιώνει σε αυτό το στάδιο δεσμευτικό επιμερισμό αυτού του κινδύνου σε όλους τους εμπλεκόμενους και όχι στις δύο κυβερνήσεις και τους καταναλωτές μόνο.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More