Tuesday, October 22, 2024
Home » Υποσχέθηκε μελέτη και αξιολόγηση, αντί νέων παροχών ο Πρόεδρος

Υποσχέθηκε μελέτη και αξιολόγηση, αντί νέων παροχών ο Πρόεδρος

0 comments

Διαβεβαιώσεις ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος αλλά και του δημογραφικού έλαβαν χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι συντεχνίες και άλλα οργανωμένα σύνολα, χωρίς, όμως, να ακούσουν κάτι συγκεκριμένο για νέα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Για το τελευταίο, η Κυβέρνηση επανέλαβε, πάντως, την πρόθεσή της για επιπρόσθετα μέτρα βάσει των οικονομικών της δυνατοτήτων, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά της στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τις 13 οργανώσεις που απέστειλαν υπόμνημα με συγκεκριμένες εισηγήσεις για στήριξη της κοινωνίας.

Αντίθετα, το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής σύσκεψης αναλώθηκε στα μέτρα που ήδη λήφθηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση, με την ανάληψη των καθηκόντων της τόσο για αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων όσο και για στήριξη των εργαζομένων και άλλων ευπαθών ομάδων, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όπως πληροφορούμαστε, να μην κρύβει την ενόχλησή του επειδή δεν αναγνωρίζονται τα όσα έγιναν.

Ο Πρόεδρος απαντούσε στο υπόμνημα και τις εισηγήσεις των οργανώσεων, όπως αυτό αναπτύχθηκε χθες από την γ.γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία μίλησε αρχικά εκ μέρους και των 13 οργανώσεων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε όπως και οι υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη – Οικονομικών, Εργασίας και Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας– σειρά μέτρων, όπως η συμφωνία για την ΑΤΑ, η αύξηση του επιδόματος τέκνου κ.α. που ήδη λήφθηκαν – αναγνωρίζοντας, πάντως, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, ΕΚΥΣΥ και ΠΑΣΥΣ ΣΕΚ πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα εξαγγελθούν μέτρα για αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος αλλά και του δημογραφικού, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και συνέχισης του μέτρου της επιδότησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που λήγει στο τέλος Οκτωβρίου, με άλλη μορφή ενδεχομένως.

Την ανάγκη λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα και στην ενέργεια γενικότερα, ενόψει και αυξημένης κατανάλωσης λόγω της χειμερινής περιόδου, τόνισαν σχεδόν όλες οι οργανώσεις, οι οποίες, μετά την ανάπτυξη του υπομνήματος που απέστειλαν από την κ. Χαραλάμπους, έθεσαν η κάθε μια τις δικές τις προτεραιότητες.

Σύμφωνα με πληροφόρηση του «Φ», πέραν των νέων παρεμβάσεων όσον αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, για το οποίο προετοίμασε από το πρωί χθες και η υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική στο κρατικό ραδιόφωνο, δεν αποκλείεται παρεμβάσεις και όσον αφορά το επίδομα ενοικίου που δίδεται στο πλαίσιο του ΕΕΕ, για το οποίο επίσης μίλησε χθες η κ. Πική.

Τι είπαν Παναγιώτου και Ευαγγέλου

Για αναθεώρηση γενικότερα των επιδομάτων της Κυβέρνησης, όπως ζητούν οι οργανώσεις με το υπόμνημα τους, η αρμόδια Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου υπενθύμισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών διαδικασία εξορθολογισμού της επιδοματικής πολιτικής που θα ολοκληρωθεί αρχές του 2025, καταγράφοντας και σειρά παρεμβάσεων που ήδη έγιναν όπως η επέκταση των δικαιούχων του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών και η πρόσφατη ενίσχυση του Σχεδίου για Επιδότηση της Διαμονής και Φροντίδας σε Στέγες Ηλικιωμένων.

Ο Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη αναθεώρηση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, στη συμφωνία για την ΑΤΑ και σε άλλες ενέργειες για ενίσχυση της επάρκειας των μισθών με κάποιες να βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ ο Υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε τα μέτρα που ήδη λήφθηκαν για την ακρίβεια προβαίνοντας την ίδια ώρα και σε ανάλυση της δημοσιονομικής κατάστασης της κυβέρνησης και καταγράφοντας τους δημοσιονομικούς κινδύνους – που ανέδειξε και νωρίτερα στη Βουλή – που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη , όπως είπε για νέα μέτρα.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More