Sunday, September 8, 2024
Home » Υπογραφή μνημονίου για ενίσχυση σχέσεων Κεντρικών Τραπεζών Κύπρου και Ελλάδος

Υπογραφή μνημονίου για ενίσχυση σχέσεων Κεντρικών Τραπεζών Κύπρου και Ελλάδος

0 comments

Υπογραφή μνημονίου για ενίσχυση σχέσεων Κεντρικών Τραπεζών Κύπρου και Ελλάδος

Σε νέα βάση αναμένεται να τεθούν οι σχέσεις μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας την Παρασκευή, από τους Διοικητές των δύο κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΚΥΠΕ από την ΚΤΚ, το Μνημόνιο θα θεσμοθετεί τη συνεργασία μεταξύ των δύο Κεντρικών Τραπεζών σε συγκεκριμένους τομείς, ενισχύοντας την τεχνογνωσία των δύο Αρχών. Για τον συγκεκριμένο σκοπό, ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας και κλιμάκιο από την ΤτΕ θα επισκεφθούν την Κύπρο την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βουλή ψήφισε το νόμο για τους συμβούλους Προέδρου και…

Eurovision 2024: Αυτό το τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον…

ΛΕΥΚΩΣΙΑ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Άσεμνη επίθεση άνδρα εναντίον ανήλικων κοριτσιών –…

Το Μνημόνιο που θα υπογράψουν οι Διοικητές Γιάννης Στουρνάρας και Κωνσταντίνος Ηροδότου επικεντρώνεται στην ακόμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας σε τομείς όπως οι ασκήσεις ανθεκτικότητας, ο τεχνολογικός και κλιματολογικός κίνδυνος και εμπίπτει στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της ΚΤΚ για ενίσχυση των σχέσεων με άλλες Κεντρικές Τράπεζες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί το επιστέγασμα μίας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και πολλούς μήνες και η οποία εμπλουτίζει το πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο Διοικητών, οι οποίοι πέραν της συνεργασίας σε επίπεδο Αρχών, διατηρούν στενή επαφή τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Στουρνάρας και το κλιμάκιο της ΤτΕ, θα συναντηθούν τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, όσο και με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More