Saturday, September 21, 2024
Home » Υπογράφηκαν συμφωνίες δανείων μεταξύ ΕΤΕπ και ΤΕΠΑΚ δεκάδων εκατομμυρίων

Υπογράφηκαν συμφωνίες δανείων μεταξύ ΕΤΕπ και ΤΕΠΑΚ δεκάδων εκατομμυρίων

0 comments

Έπεσαν οι υπογραφές για αναφορικά με την συμφωνία Δανείου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ύψους €108 εκ. για την υλοποίηση αριθμού έργων του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό καθώς επίσης και για την συμφωνία Δανείου μεταξύ Δήμου Πάφου και ΕΤΕπ ύψους €17 εκ. για την ανέγερση φοιτητικών εστιών και αθλητικών εγκαταστάσεων του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνού στην τελετή υπογραφής των συμφωνιών είπε πως

Η Κύπρος έχει μια επιτυχημένη ιστορική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ομολογουμένως η σχέση αυτή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποτέλεσε διαχρονικά ένα βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Α

Σημείβωσε πως, «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ήταν πάντοτε κοντά στις όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες της Κύπρου και γι’ αυτό κύριε Αντιπρόεδρε εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας. Η συνεργασία έγινε τώρα ακόμα πιο στενή με την παρουσία του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Κυριάκου Κακουρή.

Τα δημόσια οφέλη από την υλοποίηση των υπό χρηματοδότηση έργων κρίνονται ως πολύ σημαντικά, αφού δημιουργείται η δυνατότητα σε φοιτητές να εξασφαλίσουν οικονομικά προσιτή στέγαση με την ανέγερση των συνολικά 703 φοιτητικών κλινών, 500 στη Λεμεσό και 203 στην Πάφο.

Οι δύο συμφωνίες δανείου

Η πρώτη Συμφωνία Δανείου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους €108 εκ. αφορά την υλοποίηση αριθμού υποδομών τουΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, όπως την κατασκευή φοιτητικών εστιών, την ανέγερση φωτοβολταϊκού πάρκου και την υλοποίηση διαφόρων έργων ψηφιοποίησης.

Η δεύτερη Συμφωνία Δανείου είναι μεταξύ Δήμου Πάφου και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους €17 εκ. για την ανέγερση φοιτητικών εστιών και αθλητικών εγκαταστάσεων του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Επίσης τόνισε πως το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του την προηγούμενη βδομάδα, ενέκρινε Πρόταση, που κατέθεσε με την οποία παραχωρείται κυβερνητική εγγύηση προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το εν λόγω δάνειο του Δήμου Πάφου.

.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More