Friday, September 20, 2024
Home » Υπερδιπλάσια καταναλωτική δαπάνη

Υπερδιπλάσια καταναλωτική δαπάνη

0 comments

Οι δαπάνες των ινδικών νοικοκυριών έχουν υπερδιπλασιαστεί στη διάρκεια των τελευταίων 12 ετών, με τα προϊόντα για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά όχι απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση, να καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο δαπανών. Αυτό προκύπτει από έκθεση της ινδικής κυβέρνησης, η οποία καταδεικνύει και τη διείσδυση των πολυεθνικών στην κατανάλωση της πιο πολυπληθούς χώρας του κόσμου. Η μέση μηνιαία κατά κεφαλήν καταναλωτική δαπάνη στις αστικές περιοχές εκτιμάται ότι ανήλθε σε 6.459 ρουπίες (72 ευρώ) μεταξύ Αυγούστου 2022 – Ιουλίου 2023, από 2.630 ρουπίες (29 ευρώ) το 2011-2012. Τα νοικοκυριά ξοδεύουν λιγότερα ως ποσοστό σε τρόφιμα, έδειξε η έρευνα, δίνοντας μια εικόνα για τα καταναλωτικά πρότυπα των ινδικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με την έκθεση, οι δαπάνες για είδη που υποδηλώνουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση, όπως ρούχα, τηλεοράσεις και ψυχαγωγία, αυξήθηκαν. Οι κρατικές δαπάνες και η εγχώρια ζήτηση έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη και η οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 7,3% το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, καθιστώντας την Ινδία μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο.

Χωρίς ταξί και συγκοινωνίες

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού σχεδόν με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να παρουσιαστούν την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20.00. Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις. Σε ό,τι αφορά το μετρό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο τρόπος συμμετοχής των εργαζομένων του στην απεργία (αναμένονται ανακοινώσεις σήμερα). Συνήθως, σε ημέρες πανελλαδικής απεργίας, τα συνδικάτα προχωρούν σε στάσεις εργασίας και όχι σε 24ωρη απεργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των διαδηλωτών. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη 27/2 και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Τραπεζική συνοικία το κέντρο της Αθήνας

Νέα κεντρικά γραφεία στην Πλατεία Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται να αποκτήσει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του κτιρίου συνολικού εμβαδού 15.000 τ.μ. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο πως το κτίριο θα χρειαστεί ανακαίνιση, η οποία μάλιστα κρύβει και αρκετές «παγίδες» λόγω της ιστορικότητας του κτιρίου. Με τη μετακόμιση της Πειραιώς θα μιλάμε πλέον για μια τραπεζική συνοικία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τα διοικητικά κέντρα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας δεν θα απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 4-5 λεπτά με τα πόδια.

Καμπάνια κατά της ακρίβειας

Διαφημιστική καμπάνια στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία του καταναλωτή με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού ετοιμάζει να τρέξει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που υπουργείου για την ενίσχυση της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών. Ηδη το υπουργείο διενεργεί διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου και θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικοινωνίας, προβολής και προώθησης αξιοποιώντας μέσα διαφήμισης και προβολής που συγχωνεύουν παραδοσιακά και ψηφιακά κανάλια. Στόχος η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε θέματα ακρίβειας και αντιμετώπισης των φαινομένων κερδοσκοπίας στην αγορά.

Παρέμβαση Στουρνάρα στο EUROFI 2024

Την ανάγκη της τραπεζικής ενοποίησης και της περαιτέρω ολοκλήρωσης της ευρωζώνης υποστήριξε για μια ακόμα φορά ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την παρέμβασή του στο Σεμινάριο Υψηλού Επιπέδου EUROFI 2024. Επίσης, υποστήριξε ότι η στιγμή της μείωσης των επιτοκίων πλησιάζει καθώς ο κίνδυνος του στασιμοπληθωρισμού καραδοκεί.

Eξι ελληνικές προτάσεις στο Ecofin

Εξι προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τις συνεδριάσεις του άτυπου Eurogroup και Ecofin στη Γάνδη. Οι προτάσεις προβλέπουν:

– Ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ενωσης.

– Προώθηση της ένωσης κεφαλαιαγορών.

– Κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην ενέργεια και ιδιαίτερα στα ενεργειακά δίκτυα.

– Επανεξέταση της πολιτικής επιδοτήσεων για να μην υπονομεύεται η καινοτομία.

– Εξισορρόπηση της πολιτικής επιδοτήσεων από ένα Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο.

– Ευρωπαϊκή πολιτική προμηθειών, όπου αυτό είναι δυνατόν, με βάση τις κοινές προμήθειες που έγιναν πρόσφατα για τα εμβόλια και το φυσικό αέριο.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More