Tuesday, September 17, 2024
Home » Τριπλάσιες οι άμεσες συναλλαγές

Τριπλάσιες οι άμεσες συναλλαγές

0 comments

Αύξηση σχεδόν 300% παρουσίασαν οι συναλλαγές μέσω IRIS το 2023 σε σχέση με το 2022 με τους χρήστες της υπηρεσίες να ανέρχονται σε 2,2 εκατομμύρια. Ο Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλου Γερουλάνου για το σύστημα τραπεζικών συναλλαγών IRIS ανέφερε ότι το σύστημα εξασφαλίζει συναλλαγές χωρίς προμήθειες μεταξύ πολιτών για ποσά μέχρι 500 ευρώ, όπως επίσης πληρωμές χωρίς προμήθειες από τους πολίτες προς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι – με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα – υποχρεώνονται να παρέχουν τη συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής προκειμένου να τη χρησιμοποιούν όσοι θέλουν. Ο δε ελεύθερος επαγγελματίας για τις συναλλαγές αυτές πληρώνει προμήθεια μικρότερη σε σχέση με άλλες εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών.

«Αντιλαμβάνομαι να ενοχλούνται οι ανταγωνιστές αυτού ή όποιου άλλου αντίστοιχου συστήματος υπάρξει, αλλά να ενοχλείστε εσείς και το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που ξεπερνά τη φαντασία μου» σημείωσε ο Χατζηδάκης απαντώντας στον Γερουλάνο.

Η Intrakat στους δείκτες MSCI, FTSE

Ιδιαίτερα θετική ήταν η εβδομάδα που πέρασε για την Intrakat και τη μετοχή της, με τρία ξένα funds που έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα να μπαίνουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ενώ στη συνέχεια οι διαχειριστές των διεθνών δεικτών αξιολόγησης MSCI και FTSE Russel ανακοίνωσαν την ένταξη της Intrakat. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο δείκτη η εταιρεία μπήκε για πρώτη φορά στην κατηγορία Small Cap, ενώ στον δεύτερο ανακοινώθηκε η αναβάθμιση της Intrakat στην κατηγορία Mid Cap. Σύμφωνα με αναλυτές, ο επόμενος στόχος θα είναι η ένταξη στον δείκτη FTSE 25 του ΧΑ.

Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν την ισχυρή στήριξη της επενδυτικής κοινότητας στη διοίκηση του Αλέξανδρου Εξάρχου, αλλά και τις προοπτικές του Ομίλου που σημειώνει υψηλό ιστορικό ανεκτέλεστου έργων ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, ενώ η μετοχή έχει καταγράψει ράλι και η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά σήμερα τα 800 εκατ. ευρώ (όταν το 2022 ήταν 234 εκατ. ευρώ). Προ δεκαημέρου, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Ομίλου, ο Εξάρχου αφηγήθηκε το turn around story της Intrakat, στέλνοντας ταυτόχρονα και το μήνυμα εμπιστοσύνης των μετόχων για τη συνέχεια της πορείας της εισηγμένης.

Αποχώρηση από Alpha Bank

Ο Νικόλας Χρυσανθόπουλος, Chief of Corporate Center της Alpha Bank, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στο τέλος Φεβρουαρίου 2024 και να συνεχίσει την καριέρα του εκτός του τραπεζικού τομέα, διατηρώντας παράλληλα συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα στρατηγικής προς τον CEO και την Εκτελεστική Επιτροπή της τράπεζας. Ο κ. Χρυσανθόπουλος θα διατηρήσει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα στρατηγικής προς τον CEO και την Εκτελεστική Επιτροπή της τράπεζας.

Πολιτικές κόντρες για το ΤΧΣ

Λογικές ακροβασίες, πολιτικό θράσος και κομπογιαννίτικη προσέγγιση στην οικονομική πολιτική καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Παππά για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες. Ο υπουργός επανέλαβε ότι αποδέχεται την πρόταση της αντιπολίτευσης να γίνει συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το θέμα της αποεπένδυσης, παρουσία εκπροσώπων του ΤΧΣ και της ΤτΕ. Οπως είπε, το Δημόσιο έχει όχι μόνο λογιστικό αλλά και, κυρίως, γενικότερο όφελος από την αποεπένδυση.

Παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό

Εξι πρόσθετες παρεμβάσεις για την άμβλυνση των επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης από τις εργασίες κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου Fly Over αφορούν εκπόνηση μελετών εφαρμογής για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην πόλη υπό τον Συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και την εκμίσθωση τμημάτων του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου για την εξασφάλιση διαδρόμου για τα ασθενοφόρα προς τα Νοσοκομεία 424 και Παπαγεωργίου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ με σκοπό την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.

Ολυμπία Οδός

Και σήμερα από τις 22.00 μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας θα ισχύσει αποκλεισμός της αριστερής και της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ από το 17,2ο χλμ. έως και το 18,9ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τμήμα της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και από τμήμα της Λωρίδας Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More