Wednesday, October 2, 2024
Home » Τράπεζα Κύπρου: Σχέδιο εθελούσιας εξόδου για 50 υπάλληλους

Τράπεζα Κύπρου: Σχέδιο εθελούσιας εξόδου για 50 υπάλληλους

0 comments

Μικρό και στοχευμένο σχέδιο για την αποχώρηση μέχρι 50 εργαζομένων από σύνολο προσωπικού 2.800 αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή η Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του Phillenews.

Αρκετές φορές ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν νέα σχέδια εθελούσιας εξόδου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλης κλίμακας σχέδια, παρά μόνο στοχευμένα, για ελάχιστο αριθμό εργαζομένων, 40 με 50 άτομα κάθε φορά.

Όπως έχει διευκρινίσει ο κ. Νικολάου σε παρουσιάσεις οικονομικών αποτελεσμάτων,στόχος είναι η τράπεζα να ανανεώνεται και να στελεχώνεται με νεαρά άτομα, που θα έχουν εμπειρία ακόμη και από το εξωτερικό, κάτι που θα συμβάλει στην υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεων του συγκροτημήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του 2023 ολοκληρώθηκε στοχευμένο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης μικρής κλίμακας, με το οποίο 50 υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης εγκρίθηκαν για αποχώρηση από το συγκρότημα, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου €7.5 εκατ., το οποίο αναγνωρίστηκε στο κόστος προσωπικού για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Πέρα από τη μικρή μείωση του προσωπικού της τράπεζας, έγινε και εξορθολογισμός στη λειτουργία των καταστημάτων. Όπως σημειώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2024, από την αρχή του έτους σημειώθηκε παιρετέρω βελτιστοποίηση του αριθμού των καταστημάτων του συγκροτήματος, με τα καταστήματα να μειώνονται κατά 5 (σε 55).

Το τελευταίο μεγάλο σχέδιο εθελούσιας εξόδου προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, κόστους €104 εκατ. Η ετήσια μεικτή εξοικονόμηση υπολογίστηκε σε περίπου €37 εκατ. ή 19% του κόστους προσωπικού με περίοδο απόσβεσης 2.7 έτη.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise