Thursday, October 10, 2024
Home » Τράπεζα Κύπρου: Πούλησε το 3% των μετοχών η CarVal, στα €4,2 η τιμή

Τράπεζα Κύπρου: Πούλησε το 3% των μετοχών η CarVal, στα €4,2 η τιμή

0 comments

Η CarVal πρόσφερε μέσω τοποθέτησης ποσοστό περίπου 3% στην τιμή των 4,20 ευρώ των μετοχών της στην Τράπεζα Κύπρου σύμφωνα με ελλαδικά μέσα.

Μόλις λίγες ημέρες μετά τηνεπανείσοδο της στο χρηματιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα Κύπρου δέχεται τις πρώτες μετοχικές αλλαγές, με τη διάθεση του 3% σε θεσμικούς επενδυτές.

Η CarVal, η οποία κατείχε μέχρι σήμερα περίπου το 9% της Τρ. Κύπρου, πρόσφερε μέσω τοποθέτησης ποσοστό περίπου 3% στην τιμή των 4,20 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η αξία του placement έφτασε τα 57 εκατ. ευρώ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στις 23 Σεπτεμβρίου η τράπεζα επανήλθε στο ελληνικό χρηματιστήριο θέτοντας στη διάθεση του ελληνικού χρηματιστηριακού κοινού 443.457.297 μετοχές με τιμή 4,78 ευρώ. Έκτοτε έφτασε έως και τα 5,10 ευρώ, ενώ σήμερα υποχωρεί κάτω από τα 4,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα το Capital.gr αναφέρει πως η Τράπεζα Κύπρου ασκεί αισθητή πίεση στην αγορά (ΧΑ) με απώλειες άνω του 7% που την οδηγούν στα 4,51 ευρώ και τζίρο ήδη 4 εκατ. ευρώ από το πρώτο μισάωρο, μία ημέρα μετά τα ισχυρά κέρδη 7,5%. Κάτι που αποδίδεται μάλλον στην τιμή του placement που έγινε χτες για το 3% της Τράπεζας με τιμή στα 4,2 ευρώ, δηλαδή με dicsount περί του 13,4% σε σχέση με την τιμή στο ταμπλό (κλείσιμο χτες στα 4,85 ευρώ).

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More