Friday, September 20, 2024
Home » Το «Viking Saturn» έκανε ποδορικό στη Ρόδο

Το «Viking Saturn» έκανε ποδορικό στη Ρόδο

0 comments

Η Ρόδος καλωσόρισε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, το πρωί, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2024. Πρόκειται για το «Viking Saturn» που προσέγγισε το λιμάνι του νησιού προερχόμενο από το Ηράκλειο Κρήτης με 890 επιβάτες. Ο Δήμος Ρόδου επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον κυβερνήτη, στους αξιωματούχους, στο πλήρωμα και φυσικά στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Viking Cruises που έκανε «ποδαρικό» στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο για τη νέα χρονιά. Τα πλοία της εταιρείας Viking Cruises έχουν περισσότερες από 35 προσεγγίσεις κάθε χρόνο στο λιμάνι της Ρόδου, με τα στελέχη του δήμου να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το 2024 η κρουαζιέρα στο νησί θα πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο «Viking Saturn» θα προσεγγίσει και πάλι το λιμάνι της Ρόδου στις 28 Ιανουαρίου 2024.

Με 35 εκατ. επιβάτες

η κρουαζιέρα το 2024

Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού και προβλέπεται να φτάσει το 106% των επιπέδων του 2019 το 2023 – με 31,5 εκατομμύρια επιβάτες να ταξιδεύουν – και περίπου 35 εκατομμύρια επιβάτες το 2024. Τα παραπάνω επισημαίνει η Cruise Lines International Association (CLIA), η οποία ανακοίνωσε παράλληλα την ανάληψη της θέσης του προέδρου της Ενωσης από τον Jason Liberty (φωτογραφία), πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Royal Caribbean. Ο Jason Liberty, που διαδέχθηκε στη θέση αυτή τον Pierfrancesco Vago, εκτελεστικό πρόεδρο της MSC Cruises SA, αναλαμβάνει την προεδρία σε μια εποχή που ο κλάδος βασίζεται στη δυναμική της ισχυρής ζήτησης και τα μέλη της Clia προωθούν φιλόδοξες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας με στόχο την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050.

Ζωτικής σημασίας

το λιμάνι της Πάτρας

To λιμάνι της Πάτρας είναι ζωτικής σημασίας για την αχαϊκή πρωτεύουσα και τη σύνδεσή της με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με κεντρικό θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των περιφερειακών λιμένων και η θετική επίδρασή τους στην τοπική οικονομία». «Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ξανά μια ισχυρή Πάτρα, μια μεγάλη πόλη έτσι ώστε να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες. Θέλουμε ένα δυνατό λιμάνι που να είναι ένας βραχίονας ανάπτυξης για την πόλη της Πάτρας αλλά και για όλη τη Δυτική Ελλάδα» σημείωσε ο υφυπουργός.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More