Monday, September 9, 2024
Home » Το προϊόν που «καίει» τις τσέπες μας – Τι λένε οι υπεραγορές για ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις κινητοποιήσεις των αγροτών (Βίντεο)

Το προϊόν που «καίει» τις τσέπες μας – Τι λένε οι υπεραγορές για ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις κινητοποιήσεις των αγροτών (Βίντεο)

0 comments

Το προϊόν που «καίει» τις τσέπες μας – Τι λένε οι υπεραγορές για ενδεχόμενες επιπτώσεις από τις κινητοποιήσεις των αγροτών (Βίντεο)

Την ώρα που η Ευρώπη φλέγεται από τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου, εντείνοντας την ανησυχία για αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η Κύπρος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε μία προσπάθεια να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Το 59% των εισαγωγών προέρχεται από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Κύπρο να εισάγει, μεταξύ άλλων, ζυμαρικά, δημητριακά, σοκολατοειδή, και κρεατικά – τομείς οι οποίοι αναπόφευκτα θα επηρεαστούν σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις ενταντικοποιηθούν, εντούτοις – για την ώρα τουλάχιστον, επικρατεί ηρεμία στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Στιούαρτ καλωσόρισε τον νέο Διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

OMEGANEWS: Δείτε απόψε όλες τις εξελίξεις (05/02/2024)

Φωτιά σε όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο σημείο…

59% Εισαγωγές από Ε.Ε.

  • Ζυμαρικά
  • Δημητριακά
  • Σοκολατοειδή
  • Κρέας

«Πολύ δύσκολα θα επηρεαστούμε εφόσον δεν υπάρχει διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών. Ήδη οι κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν μέτρα ικανοποιώντας τα αιτήματα των αγροτών. Ήδη υπάρχουν αρκετά αποθέματα. Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη», αναφέρει ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών.

“Χρυσάφι” το ελαιόλαδο

Αύξηση της τάξης του 49,18% κατέγραψε η τιμή του ελαιολάδου μέσα σε ένα χρόνο, καθιστώντας το ως το προϊόν με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμής τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Καταναλωτών.

«Μετά έρχονται τα φρούτα με 19, 17 οι επιβατικές μεταφορές με λεωφορείο και πούλμαν, μετά λιπαντικά, ρύζι 15%, 14 το διατηρημένο γάλα, και το αρνίσιο κρέας με 13%», δηλώνει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

Από την άλλη, τις μεγαλύτερες μειώσεις σε ετήσια βάση κατέγραψαν τα Άλλα Βρώσιμα Έλαια κατά 14,66%, η ζάχαρη κατά 11,99%, τα είδη ένδυσης και υπόδησης για βρέφη και παιδιά κατά 10,32%, τα υγρά καύσιμα κατά 8,66%, το πετρέλαιο κατά 7,84%.

Ετήσιες μειώσεις

  • Άλλα Βρώσιμα Έλαια: 14,66%
  • Ζάχαρη: 11,99%
  • Είδη ένδυσης/ υπόδησης για βρέφη/παιδιά: 10,32%
  • Υγρά Καύσιμα: 8,66%
  • Πετρέλαιο: 7,84%

Την ίδια ώρα, ο σύνδεσμος καταναλωτών, χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις τιμές κυρίως σε ηλεκτρικά είδη, καθώς παρά τις διεθνείς μειώσεις, οι τιμές στην κυπριακή αγορά παραμένουν στα ύψη, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν προειδοποιήσεις για νέες αυξήσεις.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More