Monday, September 9, 2024
Home » Το πιο φθηνό τιμολόγιο ρεύματος

Το πιο φθηνό τιμολόγιο ρεύματος

0 comments

«Το πράσινο τιμολόγιο θα είναι το πιο φθηνό. H τιμή του θα είναι κάτω από 14 λεπτά του ευρώ χωρίς επιδοτήσεις και είναι το τιμολόγιο στο οποίο μεταπίπτουν όλοι οι καταναλωτές που δεν θα επιλέξουν χρώμα», αποκάλυψε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας για τα νέα τιμολόγια ρεύματος (στον Σκάι). «Την τιμή του πράσινου τιμολογίου θα ανακοινώσει η ΡΑΑΕΥ στις 2 Ιανουαρίου, αλλά πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί κάτω από 14 λεπτά», σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος να θυμίσουμε έχει επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο για το ρεύμα στο σπίτι του. «Θέλουμε σε όλα τα χρώματα να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός», υπογράμμισε ο υπουργός, για να προσθέσει ότι το μπλε τιμολόγιο (το σταθερό) είναι πολύ ανταγωνιστικό κάτω από 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ για το κίτρινο ανέφερε ότι εάν είναι κυμαινόμενο εκ των υστέρων γνωρίζεις την τιμή μετά το τέλος του μήνα αλλά δεν πληρώνεις τον κίνδυνο αντιστάθμισης. Για τους καταναλωτές που δεν ξέρουν ποιο τιμολόγιο να επιλέξουν, ο Σκυλακάκης πρότεινε να παραμείνουν στο πράσινο το οποίο είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Εκρηξη τιμών

στο γάλα

Αύξηση 20% έχουν σημειώσει οι τιμές του γάλακτος μέσα στο 2023, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση της συγκεκριμένης αγοράς που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αν και η εφαρμογή του καλαθιού του νοικοκυριού είχε σημαντική επίδραση στις τιμές κυρίως λόγω της επιλογής προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που έχουν ήδη χαμηλότερη τιμή από τα επώνυμα. Ωστόσο, συγκρίνοντας την Ελλάδα με άλλες χώρες της ΕΕ, η τιμή στην Ελλάδα κινείται σε υψηλότερο επίπεδο από όλες σχεδόν τις χώρες όπου έγινε η σύγκριση εκτός από την Ιταλία (Κροατία, Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία).

Ερχεται

το «Φωτοβολταϊκά

σε επιχειρήσεις»

Σε τροχιά έναρξης μπαίνει το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις», μέσω του οποίου θα ενισχυθούν εταιρείες για να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ και θα προβλέπει την ενίσχυση των επιχειρήσεων για να εγκαταστήσουν είτε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα είτε σε συνδυασμό με την τοποθέτηση και μπαταρίας για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επιχειρήσεις που θα βάλουν φωτοβολταϊκά θα χρησιμοποιούν την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των δικών τους ενεργειακών αναγκών (αυτοκατανάλωση). Στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση εκπομπών CO2 στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά τουλάχιστον 30%.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More