Monday, September 16, 2024
Home » Το πάθημα του 2013 δεν έγινε μάθημα για το 2024

Το πάθημα του 2013 δεν έγινε μάθημα για το 2024

0 comments

Κάποιοι φαίνεται πως έχουν ξεχάσει τι έχουν περάσει οι πολίτες την περίοδο της εφαρμογής του μνημονίου δημοσιονομικής εξυγίανσης. Έχουν περάσει έντεκα χρόνια από τότε που η Δημοκρατία έλαβε την οικονομική στήριξη των διεθνών πιστωτών, οι οποίοι αποφάσιζαν και διέτασσαν για τη λήψη αυστηρών μέτρων που έκαναν τη ζωή των πολιτών εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι μισθοί και τα ωφελήματα τους είχαν συρρικνωθεί. Κάτι που είχε αντίκτυπο στην κατανάλωση και στα δημόσια έσοδα.

Τα τελευταία χρόνια, όντως η κυπριακή οικονομία πάει πολύ καλύτερα από τότε, ωστόσο, το πάθημα του 2013 δεν έγινε μάθημα. Συχνά – πυκνά υπάρχουν υποδείξεις από τους διεθνείς οργανισμούς πως το κρατικό μισθολόγιο «φουσκώνει» επικίνδυνα, για αυτό τον λόγο το Υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη διενέργεια μελέτης για εξορθρολογισμό του κρατικού μισθολογίου.

Υπενθυμίζεται πως φέτος το κρατικό μισθολόγιο ήταν αυξημένο κατά €500 εκατ. ενώ του χρόνου βάσει των προβλέψεων του Υπουργείου Οικονομικών θα αυξηθεί κατά 4,9% και θα φτάσει τα €4.25 δισ. Λίγες εβδομάδες μετά τις εισηγήσεις που έκανε το ΔΝΤ για το κρατικό μισθολόγιο προς την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε τα χέρια με τις συντεχνίες για την παραχώρηση γενικών αυξήσεων 1,5% επί των βασικών μισθών των κρατικών υπαλλήλων.

Κάτι που εξέπληξε όλους, καθώς από τη μια γίνεται μελέτη για μείωση του μισθολογίου και από την άλλη το ίδιο το κράτος έρχεται και το αυξάνει. Το Υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε πως οι αυξήσεις θα αγγίξουν τα €49 εκατ., δηλαδή €11 εκατ. για φέτος και €38 εκατ. για το 2025. Πάντως, το υπουργείο προέτρεξε να δηλώσει πως η συμφωνία για την παραχώρηση αυξήσεων δεν μπορεί να συνδεθεί με τη μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για εκσυγχρονισμό του κρατικού μισθολογίου, καθώς οι όροι εντολής της εν λόγω μελέτης αφορούν στην αξιολόγηση και αναδιάρθρωση του κρατικού μισθολογίου, δηλαδή της αρχιτεκτονικής των κλιμάκων μισθοδοσίας, με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του κρατικού μισθολογίου μακροπρόθεσμα. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο απώτερος σκοπός είναι η συγκράτηση του μεσοπρόθεσμου ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου σε επίπεδα που δεν υπερβαίνουν τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του.

Πάντως, η θέση του αρμόδιου υπουργείου έχει αντιφάσεις. Από τη μια υποστηρίζει πως θα πρέπει να υπάρξει συγκράτηση της αύξησης του κρατικού μισθολογίου και από την άλλη δίνει αυξήσεις σε μια μερίδα εργαζομένων. Παρόλο που δεν είμαστε ειδικοί, εγείρεται το ερώτημα κατά πόσο με την παραχώρηση των συγκεκριμένων αυξήσεων ανέβει ο πληθωρισμός.

Λόγω των αυξήσεων είναι δεδομένο πως θα ανέβει η κατανάλωση και συνεπώς αυτόματα θα ανέβουν και οι τιμές κάποιων προϊόντων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν σε ακόμη πιο δύσκολη οι θέση οι εργαζόμενοι που δεν εργάζονται στην κρατική μηχανή.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν θα πάρουν αυξήσεις, ωστόσο, θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις που θα επέλθουν. Ήδη στα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας διαφάνηκε πως μπορεί ο πληθωρισμός να μειώθηκε στα χαρτιά, αλλά σε βασικά προϊόντα, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, οι τιμές αυξάνονται. Συνεπώς, όσο ενισχύεται η κατανάλωση, η ακρίβεια θα συνεχίζει ασταμάτητη την πορεία της. Θα ήταν καλό η Κυβέρνηση να μην είναι τόσο γενναιόδωρη και να μαζέψει λίγο τις αποφάσεις της, οι οποίες αυξάνουν τις δημόσιες δαπάνες. Δεν πρέπει κάποιοι να ξεχνούν το μνημόνιο και στις αυστηρές απαιτήσεις που υπήρχαν. Εάν δεν θέλουν κάποιοι η Δημοκρατία να είναι όμηρος των διεθνών πιστωτών, όπως έγινε πριν μια δεκαετία, θα ήταν καλό να κάνουν πιο μετρημένες κινήσεις, οι οποίες δεν θα ανεβάζουν τις κρατικές δαπάνες. Πάντως κανένας δεν έχει τοποθετηθεί εάν έγινε κάποια μελέτη προτού αποφασιστούν οι τελευταίες αυξήσεις.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More