Home » Τουρκία: ράλι στο χρηματιστήριο

Τουρκία: ράλι στο χρηματιστήριο

0 comment

Σε ράλι χωρίς προηγούμενο έχει επιδοθεί το χρηματιστήριο της Τουρκίας. Το ενδιαφέρον στον τεχνολογικό κλάδο φέρνει άνοδο στις τιμές και ο υψηλός πληθωρισμός οδηγεί τους επενδυτές της χώρας στις μετοχές. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης έχει αυξηθεί περίπου 20% από τις αρχές του 2024, ενώ 61% αυξήθηκαν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας. Η άνοδος για τις τουρκικές μετοχές είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της απομείωσης της αξίας των αποταμιεύσεων των Τούρκων λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Αλλαγές

στη διατραπεζική

Μεγαλύτερο ρόλο στις τράπεζες αναφορικά με τη διαχείριση της ρευστότητάς τους εξετάζει να δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters. Η ΕΚΤ φέρεται να επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ορίζει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια σε μια νέα εποχή όπου ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος.

Πτώση πληθωρισμού στη Γαλλία

Σε χαμηλό δυόμισι ετών έπεσε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε σε 3,1% έναντι 3,4% τον Ιανουάριο. Η καταπολέμηση του πληθωρισμού προχωρά, υποστήριξε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος θεωρεί ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να είμαστε κοντά στον στόχο του 2%». Η ευρεία υποχώρηση προς τον στόχο του 2% της ΕΚΤ έρχεται καθώς οι τιμές της ενέργειας πέφτουν και η οικονομία της Ευρώπης μένει στάσιμη.

Αυξήθηκε η ανεργία

στη Γερμανία

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε τον Φεβρουάριο περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, καθώς η επιβράδυνση που καταγράφει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης γίνεται ολοένα και πιο αισθητή στην αγορά εργασίας της χώρας. Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11.000 και ανήλθε στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 2,713 εκατομμυρίων ατόμων. Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε ωστόσο σταθερό στο 5,9%. Τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 706.000 θέσεις εργασίας, 72.000 λιγότερες σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise