Friday, September 20, 2024
Home » Τις επόμενες εβδομάδες οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό

Τις επόμενες εβδομάδες οι υπογραφές για την Εγνατία Οδό

0 comments

Οι ισχυρές προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Περιστέρη να τονίζει – μεταξύ άλλων – πως «η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέκτησε τη θέση που της αρμόζει. Και θα μεγαλώσει έτι περαιτέρω».

Νωρίτερα, οι μέτοχοι έδωσαν το «πράσινο φως» στο placement για το 5,8% των μετοχών της εισηγμένης, με το οποίο 10 μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια από Ευρώπη και Αμερική απέκτησαν 6 εκατ. μετοχές της εισηγμένης, αλλά και στο διετές πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Ερωτηθείς από τους μετόχους για το εύρος των δραστηριοτήτων αλλά και για τις προοπτικές εισόδου του ομίλου και σε άλλες αγορές, με αφορμή την τροποποίηση άρθρου του καταστατικού που αφορά την επωνυμία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την αφαίρεση του προσδιορισμού «Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών», ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου ανέφερε πως για τη«ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως έχει μετεξελιχθεί, οι κατασκευές και τα ακίνητα είναι κάποιες από τις δραστηριότητές της». Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων, τόνισε χαρακτηριστικά πως «η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει τη δυνατότητα να εισέρχεται σε κάθε αγορά που παρουσιάζει προοπτικές».

Τα έργα

Οσον αφορά την Αττική Οδό, ο Γιώργος Περιστέρης αναφέρθηκε στη διαδικασία μεταβίβασης της παραχώρησης μετά την ανακήρυξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως πρώτου πλειοδότη, επισημαίνοντας πως δεν θα αργήσει πολύ η διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της σύμβασης. Ταυτόχρονα, σχετικά με την τύχη της δικαστικής προσφυγής εις βάρος της απόφασης από τον δεύτερο πλειοδότη του διαγωνισμού, ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου χαρακτήρισε «καθαρό» το αποτέλεσμα και σημείωσε πως «η προσφυγή είναι υπό εκδίκαση στο ΣτΕ και δεν έχει επηρεάσει τη διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης».

Οι μέτοχοι ρώτησαν επίσης τον επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και για τις πρότυπες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τον Ομιλο σε ό,τι αφορά την κατασκευή νέων οδικών αξόνων που θα αποσυμφορήσουν κυκλοφοριακά το λεκανοπέδιο της Αττικής. «Εχουν υποβληθεί πρότυπες προτάσεις με βάση το σχετικό θεσμικό πλαίσιο για την επέκταση της Αττικής Οδού αλλά και για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Οινόφυτα που θα αποσυμφορήσει τον Κηφισό. Οι προτάσεις αυτές είναι κατατεθειμένες στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Μάρτιο του 2023» σημείωσε ο Γ. Περιστέρης, για να καταλήξει πως «δεν έχουμε καμία ένδειξη τι θα κάνει η πολιτεία».

Αναφορικά με την άλλη μεγάλη παραχώρηση, που επίσης κέρδισε κατόπιν διαγωνισμού η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αφορά την Εγνατία Οδό, ο επικεφαλής το Ομίλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός λίγων εβδομάδων θα υπογραφεί η σύμβαση, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν ορισμένα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να εκπληρώσει η πολιτεία. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΒΟΑΚ, ο ίδιος τόνισε ότι «τα αποτελέσματα των προσφορών που υπεβλήθησαν στον διαγωνισμό δείχνουν ότι η δική μας προσφορά είναι η βέλτιστη. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το επίσημο πρακτικό της επιτροπής του υπουργείου» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν κατηγορηματικός για το σύνολο των έργων του Ομίλου και τη δυνατότητά του να τα εκτελέσει με δεδομένα τα προβλήματα στην αγορά, όπως η έλλειψη εργατικού δυναμικού: «Η ταχύτητα με την οποία παραδίδουμε τα έργα είναι μεγάλη. Οργανωτικά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More