Friday, September 20, 2024
Home » Τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη ΡΑΕΚ – ΑΔΜΗΕ για την τελική απόφαση για το καλώδιο

Τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη ΡΑΕΚ – ΑΔΜΗΕ για την τελική απόφαση για το καλώδιο

0 comments

Στις 26 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη άλλη μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΡΑΕΚ, ΡΑΑΕΥ, ΑΔΜΗΕ, υπουργείων Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ για το τελικό περιεχόμενο του ρυθμιστικού πλαισιίου γι ατην ηλεκτρκή διασύνδεση.

Όμως, οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι είναι αρκετά πιθανό να μην έχει λάβει έως τότε την τελική της απόφαση η ΡΑΕΚ.

Άλλες πληροφορίες από ελλαδικής πλευράς αναφέρουν ότι αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ της ΡΑΕΚ και του ΑΔΜΗΕ, για μια νέα ανάλυση των δεδομένων, πριν την οριστική απόφαση της ΡΑΕΚ.

Σε ό,τι αφορά το γεωπολιτικό ρίσκο και μια πιθανή επέμβαση της Τουρκίας για παρεμπόδιση της πόντισης του καλωδίου στη θαλάσσια περιοχή που η ίδια θεωρεί ότι εμπίπτει στη ζώνη του τουρκο-λυβικού μνημονίου, οι πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι η ΡΑΕΚ, ελλείψει πολιτικής τοποθέτησης της κυπριακής Κυβέρνησης, δεν πρόκειται να δεχθεί να αναλάβουν οι καταναλωτές ρεύματος τον κίνδυνο και να πληρώσουν το κόστος ακόμα και αν η διασύνδεση δεν ολοκληρωθεί. Και για την πρόθεσή της αυτή είναι ενήμερη η Κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά όμως την έναρξη ανάκτησης των δαπανών του ΑΔΜΗΕ από 1/1/2025 όλα είναι ρευστά, αν και δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τις αναλύσεις των συμβούλων της ΡΑΕΚ η θέση του ΑΔΜΗΕ ότι χωρίς αναθεώρηση της απόφασης της ΡΑΕΚ ‘ωστε να αρχίσει η ανάκτηση από τον Ιανουράριο του ’25 το έργο δεν θα είναι βιώσιμο.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More