Tuesday, September 17, 2024
Home » Τετ α τετ Ιλον Μασκ – Λι Τσιανγκ στην Κίνα

Τετ α τετ Ιλον Μασκ – Λι Τσιανγκ στην Κίνα

0 comments

Αιφνιδιαστικό ταξίδι στην Κίνα, όπου συνάντησε μεταξύ άλλων τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Λι Τσιανγκ, πραγματοποίησε το μεγάλο αφεντικό της Tesla, Ιλον Μασκ, με στόχο να ενισχύσει την ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η επίσκεψη του Μασκ στην Κίνα πραγματοποιείται σε μια περίοδο με προκλήσεις για την Tesla, με την επιβράδυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων να προκαλεί προσπάθειες για μείωση του κόστους και την εταιρεία να έχει ανακοινώσει τη μείωση του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο κατά 10%.

Για την Κίνα η επίσκεψη του δισεκατομμυριούχου ήταν μια καλή ευκαιρία για την εδραίωση πιο στενών σχέσεων με μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία όπως η Tesla, αφού το τελευταίο διάστημα οι κυβερνήσεις σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες έχουν πιέσει το Πεκίνο για καλύτερους όρους ανταγωνισμού. Ο Μασκ από την πλευρά του φέρεται να συζήτησε μεταξύ άλλων την παρουσίαση νέου λογισμικού αυτόνομης οδήγησης (Full Self-Driving) για τα οχήματά του, καθώς και άδεια να επιτραπεί η μεταφορά δεδομένων από τη χρήση του λογισμικού αυτού και στο εξωτερικό για την περαιτέρω ανάπτυξή του, σύμφωνα με πηγές διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ο κινεζικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μασκ ο Λι Τσιανγκ υποσχέθηκε πως η χώρα θα κάνει περισσότερα για να βοηθήσει ξένες εταιρείες. «Η πολύ μεγάλης κλίμακας αγορά της Κίνας θα είναι πάντα ανοιχτή σε εταιρείες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός της Κίνας.

Το Πεκίνο θα παρέχει στις ξένες εταιρείες «ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον» ώστε «οι εταιρείες από όλο τον κόσμο να είναι ήσυχες ενώ επενδύουν στην Κίνα», ήταν ακόμη τα λόγια του Λι.

Επέκταση

Ο Μασκ έχει μεγάλα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα στη χώρα και εξετάζει μεταξύ άλλων ακόμη και επέκταση της παραγωγής εκεί. «Η Tesla είναι πρόθυμη να κάνει το επόμενο βήμα για την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κίνα για να επιτύχει περισσότερα αποτελέσματα», με νικητές και τους δύο, φέρεται να δήλωσε επίσης ο Μασκ.

Η Tesla έχει σημαντική παραγωγική βάση στη Σαγκάη τόσο για εγχώριες πωλήσεις στην Κίνα όσο και για εξαγωγές στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους. Η εταιρεία προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε μειώσεις στις τιμές των ηλεκτρικών της οχημάτων στην Κίνα, έπειτα από παρόμοιες μειώσεις στις ΗΠΑ. Οι μειώσεις συνέπεσαν με έρευνα από την Κομισιόν για να διαπιστωθεί εάν κινεζικές επιδοτήσεις στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων θα έπρεπε να οδηγήσουν την ΕΕ στην απόφαση να επιβάλει επιπλέον δασμούς σε τέτοια οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων Tesla.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Ιλον Μασκ στην Κίνα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Ηλθε λίγο μετά την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Ινδία, κατά την οποία επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. Ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι ανέβαλε την επίσκεψη λόγω «πολύ μεγάλων υποχρεώσεων», δημιουργώντας την εύλογη απορία εάν οι μεγάλες αυτές υποχρεώσεις ήταν ο προγραμματισμός του ταξιδιού στην Κίνα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More