Friday, September 20, 2024
Home » Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κερδίζουν τους καταναλωτές

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κερδίζουν τους καταναλωτές

0 comments

Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τόσο εντός όσο και εκτός καλαθιού του νοικοκυριού, επιλέγουν οι έλληνες καταναλωτές στην προσπάθειά τους να μειώσουν το κόστος της δαπάνης τους. Αυτό προκύπτει από τη χαρτογράφηση των συνθηκών ανταγωνισμού στις αγορές των απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων που διεξήγαγε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και σύμφωνα με την οποία ένα μικρό ποσοστό καταναλωτών προτίμησε τα επώνυμα προϊόντα που εισήχθησαν στο καλάθι του νοικοκυριού.

Τα υγρά απορρυπαντικά αποτελούσαν το 61% των πωλήσεων, τα απορρυπαντικά σε σκόνη αποτελούν το 24% της αγοράς και τα απορρυπαντικά σε ταμπλέτες αποτελούν το 15% της αγοράς, ενώ τόσο στα σουπερμάρκετ όσο και μεταξύ των προμηθευτών δεν υπάρχει κάποια εταιρεία που να παρουσιάζει μερίδιο αγοράς άνω του 40%.

Οσο για την εξέλιξη των τιμών στα απορρυπαντικά ιδιωτικής ετικέτας οι τιμές κυμάνθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τα επώνυμα απορρυπαντικά και παρουσίασαν οριακά ανοδική τάσηστο διάστημαΦεβρουαρίου2022 – Φεβρουαρίου 2023.

Πωλούν τα δώρα που δεν θέλουν

Σχεδόν ένας στους τέσσερις Γάλλους σκέφτηκε φέτος να πουλήσει τα δώρα που δεν ήθελε, σύμφωνα με έκθεση του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου eBay με το 42% των ατόμων που μεταπωλούν να σκοπεύει να αποταμιεύσει τα χρήματα, το 30% χρησιμοποιεί τα χρήματα για να καλύψει τους λογαριασμούς και το 29% κάνει στον εαυτό του ένα άλλο δώρο που του αρέσει. Και αυτό την ίδια ώρα που φέτος οι αγορές μεταχειρισμένων στην Ευρώπη αυξήθηκαν, καθώς οι καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη θέλησαν να μειώσουν τα έξοδα την περίοδο των εορτών, σύμφωνα με έρευνες αγοραστικής συμπεριφοράς που έγιναν.

Στην Ελλάδα, πάντως, ο τζίρος των επιχειρήσεων δείχνει να κινείται ανοδικά με τις τελευταίες ημέρες του χρόνου να αναμένεται να ενισχυθούν οι αγορές σε δώρα.

Χαμηλές πτήσεις στις προσλήψεις

Συγκρατημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον για νέες προσλήψεις στον κλάδο της Πληροφορικής στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024, αναδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της τριμηνιαίας Ερευνας Προοπτικών Απασχόλησης του ομίλου ManpowerGroup.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι προθέσεις προσλήψεων για τον συγκεκριμένο κλάδο διαμορφώνονται στο 11%, με μόλις το 29% των εργοδοτών στον συγκεκριμένο κλάδο – δηλαδή έναν στους τρεις – να εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Επίσης το 18% προβλέπει μείωση στις προσλήψεις, ενώ το 47% δεν προβλέπει κάποια αλλαγή και το 6% δεν έχει ακόμη διαμορφώσει τις προθέσεις του σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προσλήψεων στον κλάδο για τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Συλλαλητήριο για την ακρίβεια

Καθαρές τιμές, καθαρά ποιοτικά προϊόντα και όχι μειώσεις στις συσκευασίες προϊόντων, αλλά και έλεγχο σε όλα τα επίπεδα, ζητά το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας να καλέσει τους πολίτες καταναλωτές σε συλλαλητήριο στις 17 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00, στην Πλατεία Κάνιγγος, στο υπουργείο Εμπορίου.

Βραβεία από τη ΔΕΗ

Τα παιδιά των υπαλλήλων της που αρίστευσαν κατά τη σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 επιβράβευσε η ΔΕΗ. Στο πλαίσιο του «ΔΕΗ Προοδεύω» βραβεύθηκαν συνολικά 486 μαθητές της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, 146 απόφοιτοι Γυμνασίου, 253 απόφοιτοι Λυκείου και 87 κάτοχοι τίτλων σπουδών ΑΕΙ (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) από όλη την Ελλάδα επιβραβεύτηκαν με δωροεπιταγές και συμβολικά δώρα για τις άριστες επιδόσεις τους. Οι βραβεύσεις των αριστούχων πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις στην Πτολεμαΐδα και την Αθήνα όπου έδωσαν το «παρών» και οι θρύλοι του μπάσκετ, Δημήτρης Διαμαντίδης και Θοδωρής Παπαλουκάς.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More