Monday, September 9, 2024
Home » Τα πάνω του πήρε το λιανεμπόριο τον Ιούνιο

Τα πάνω του πήρε το λιανεμπόριο τον Ιούνιο

0 comments

Σημαντική αύξηση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών του λιανικού εμπορίου εκτός μηχανοκίνητων οχημάτων τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Ο Δείκτης Αξίας Κύκλου ΕργασιώνΛιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 5,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών σημείωσε αύξηση 3,2% για την ίδια περίοδο.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2024, ο Δείκτης Αξίας κατέγραψε συνολική αύξηση 5,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023. Παράλληλα, ο Δείκτης Όγκου αυξήθηκε κατά 4,0%, καταδεικνύοντας την αυξημένη ζήτηση και την ενισχυμένη καταναλωτική δαπάνη.

Σημαντικές αυξήσεις κατέγραψε η κατηγορία «Τρόφιμα, Ποτά και Καπνός τόσο σε μη ειδικευμένα καταστήματα (υπεραγορές) όσο και σε ειδικευμένα καταστήματα, με ετήσιες αυξήσεις στον Δείκτη Αξίας κατά 8,4% και 9,9% αντίστοιχα.

Ο τομέας «Ενδύματα και Υποδήματα» κατέγραψε αύξηση 6,5% στον Δείκτη Αξίας και 6,2% στον Δείκτη Όγκου.

Τα καύσιμα κίνησης σημείωσαν αύξηση 4,3% στον Δείκτη Αξίας, ενώ ο Δείκτης Όγκου σημείωσε μείωση κατά 4,7%.

Σημαντικές μειώσεις κατέγραψε ο τομέας «Εξοπλισμός Πληροφορικής και Επικοινωνιών» με τον Δείκτη Αξίας να μειώνεται κατά 6,4% και τον Δείκτη Όγκου κατά 3,4%.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More