Friday, September 20, 2024
Home » Τα μεγαλύτερα ferries υδρογόνου στον κόσμο

Τα μεγαλύτερα ferries υδρογόνου στον κόσμο

0 comments

Δύο πλοία που θα κινούνται με υδρογόνο αναμένεται να κατασκευάσουν τα ναυπηγεία Myklebust σε συνεργασία με την εταιρεία Torghatten Nord. Τα εν λόγω ferries αποτελούν αντικείμενο εκτεταμένων μελετών από το 2019, στο πλαίσιο του έργου «υδρογονοκίνητο ferry για το Vestfjorden». Οπως επισημαίνεται, τα πλοία αυτά θα λειτουργούν σε ένα από τα πιο μακρινά και επικίνδυνα δρομολόγια της Νορβηγίας, στο Lofoten, και θα έχουν μήκος 117 μέτρα, ενώ η μεταφορική ικανότητα θα ανέρχεται σε 120 αυτοκίνητα και 599 επιβάτες.

Μείωση στους ναύλους

των containerships

Περαιτέρω μείωση σημειώνει η ναυλαγορά στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το ισοζύγιο προσφοράς/ζήτησης βρίσκεται υπό πίεση. Οπως καταγράφεται από τον οίκο αναλύσεων Drewry, ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων (World Container Index – WCI) μειώθηκε κατά 3% και διαμορφώθηκε στα 2.719 δολάρια ανά container την εβδομάδα που πέρασε, ενώ είναι αυξημένος κατά 53% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι. Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο σύνθετο δείκτη των 2.719 δολαρίων ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδιών είναι 91% υψηλότερος από τις μέσες τιμές του 2019. Οι ναύλοι από τη Σανγκάη στη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 5% ή 257 δολάρια σε 4.453 δολάρια ανά container, ενώ οι τιμές από τη Σανγκάη στο Λος Αντζελες μειώθηκαν κατά 4% ή 147 δολάρια σε 3.487 δολάρια.

Πράσινο πλοίο για τη γραμμή Σκύρος-Κύμη Ευβοίας

Ετοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Η μελέτη προβλέπει όλες τις πιθανές επιλογές που θα μπορούσαν να προκριθούν από την EE και να χρηματοδοτηθούν από το σχετικό πρόγραμμα, προκειμένου να «χτιστεί» ένα πράσινο πλοίο για τη γραμμή Σκύρος-Κύμη Ευβοίας.

Κόντρα άνεμος για

τα superyachts το 2023

Μείωση της τάξης του 17% κατέγραψαν το 2023 οι πωλήσεις superyachts παγκοσμίως. Η ετήσια έρευνα των SuperYacht Times διαπίστωσε ότι το αυξανόμενο κόστος, οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής και ο αποκλεισμός των ρώσων ολιγαρχών από τον κόσμο των superyachts συνέβαλαν στη μείωση των νέων παραγγελιών. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν 203 πωλήσεις σε σχέση με 245 το 2022.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More