Wednesday, October 9, 2024
Home » Τα καταφύγια, η Κύπρος και ο τουρισμός

Τα καταφύγια, η Κύπρος και ο τουρισμός

0 comments

Η κλιμάκωση της σύρραξης στη γειτονιά μας είναι τραγική, αλλά αποδεικνύει ξανά πως η Κύπρος παραμένει ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους θέλουν να γλιτώσουν από τα δεινά ενός πολέμου.

Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία 24ωρα είναι πολλές οι έκτακτες αφίξεις από τον Λίβανο και το Ισραήλ, οι οποίες εκ των πραγμάτων ενισχύουν τη ροή επισκεπτών στο νησί.

Πολλοί εξ αυτών φτάνουν στην Κύπρο με όποιο μέσο βρουν και εάν δεν έχουν συγγενείς ή φίλους καταφεύγουν σε τουριστικά καταλύματα, «ενισχύοντας» έτσι τις διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων και άλλων μονάδων.

Και επειδή δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιος διαχωρισμός στα Στατιστικά Στοιχεία που θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον, εκτιμάται πως τα έκτακτα αυτά κύματα ροών επισκεπτών θα ανεβάσουν τόσο τις τουριστικές αφίξεις όσο και τα έσοδα από τον τουρισμό. Ως αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται στο τέλος του χρόνου ο κυπριακός τουρισμός να καταγράψει και νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς ήδη οι επιδόσεις της φετινής χρονιάς είναι από τις καλύτερες όλων των εποχών.
Οι εξελίξεις, όσο δυσάρεστες και να είναι για τους ανθρώπους που τις βιώνουν, επιβεβαιώνουν, όπως αναφέραμε, την αντίληψη ότι ως προορισμός η Κύπρος παραμένει ασφαλής.

Ασφαλής για ταξίδια, αλλά και για προστασία, διαψεύδοντας τις ανησυχίες που υπήρχαν από την αρχή του χρόνου αλλά και από τα τέλη του 2023 ότι η γεωπολιτική κρίση στην περιοχή μας θα επηρέαζε αρνητικά τη ροή τουριστών στη χώρα.

Την ασφάλεια που προσφέρει ο προορισμός ανέδειξαν όλοι οι τουριστικοί εταίροι, μόλις προ ημερών, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ήταν αφιερωμένη φέτος, για προφανείς λόγους, στην ειρήνη, καθώς μήνυμά της ήταν το «Τουρισμός και Ειρήνη», όσο αντιφατικό και να ακούγεται, δεδομένου ότι ώρες μόνο μετά την 27η Σεπτεμβρίου οι πόλεμοι όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά κλιμακώνονται επικίνδυνα, ιδιαίτερα στη γειτονιά μας.
Αντιφατικό, όμως, για αρκετούς παρατηρητές είναι και πως η Κύπρος είναι και παραμένει ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους προσπαθούν να προστατευτούν από τα δεινά του πολέμου, την ώρα που στη χώρα μας σταθμεύει εδώ και δεκαετίες ειρηνευτική δύναμη.

Από την άλλη, για κάποιους άλλους αυτό το γεγονός είναι που διασφαλίζει -μεταξύ άλλων- την ασφάλεια του προορισμού. Η παρούσα, πάντως, κατάσταση, που επιβάλλει την παρουσία ειρηνευτικής δύναμης στο νησί μας αποτελεί (ακόμα) την κύρια πρόκληση για τη χώρα. Αυτό κρίνεται για παράδειγμα και από τις προσπάθειες που καταβάλλει και αυτή η Κυβέρνηση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί όχι μόνο πως η Κύπρος θα παραμείνει ασφαλές καταφύγιο, αλλά και για να μην χρειαστούν ένα τέτοιο οι ίδιοι οι Κύπριοι.

Εκτός πάλι και αν το Κυπριακό, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, λύθηκε εδώ και αρκετά χρόνια. Αν όμως το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα κλείσει. Για το καλό του τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας, αλλά πρωτίστως για την ευημερία των κατοίκων του τόπου.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More