Monday, December 23, 2024
Home » Τασία Γιανναρά Γιαλλουρίδου –  Πρόεδρος BPW Cyprus: Μπαίνω στις συνεδρίες ως επαγγελματίας, όχι ως γυναίκα

Τασία Γιανναρά Γιαλλουρίδου –  Πρόεδρος BPW Cyprus: Μπαίνω στις συνεδρίες ως επαγγελματίας, όχι ως γυναίκα

0 comments

Η πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών – BPW Cyprus και Πρόεδρος BPW Cyprus/ Επιχειρηματίας CEO Partners Connected Communications/ pr:partners απαντά σε ερωτήσεις του Forbes για την απόσταση που διένυσαν οι γυναίκες για να ανοίξει ο δρόμος της επαγγελματικής τους ανέλιξης στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων αλλά και στη μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί ακόμα για να επιτευχθεί ο στόχος

Η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου, επιτυχημένη επιχειρηματίας και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών – BPW Cyprus, δεν βίωσε στο οικογενειακό και επαγγελματικό της περιβάλλον την ανισότητα και την προκατάληψη κατά των γυναικών. Γνωρίζει όμως πολύ καλά ότι τα πολλά βήματα που έγιναν και γίνονται προς την ορθή κατεύθυνση δεν έχουν εξαλείψει ούτε την ανισότητα στις ευκαιρίες και την ανέλιξη, ούτε την προκατάληψη.

Δηλώνει στο Forbes ότι «στην Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus, με στόχο να πετύχουμε πραγματικές αλλαγές, εργαζόμαστε εστιασμένα και μεθοδικά να ενώσουμε δυνάμεις και να φέρουμε αξιοκρατικά τις γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων, να συμμετέχουν ισότιμα στα συμβούλια εταιρειών και ημικρατικών οργανισμών, να τις στηρίξουμε στην πορεία τους να γίνουν πρωτοκλασάτα ονόματα στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου».

Η κ. Γιανναρά επισημαίνει πως η Κύπρια εργαζόμενη συμβάλλει ίσως και πέραν του 50% στον παραγωγικό ιστό της χώρας, όμως παραμένει σε ένα μεγάλο βαθμό στο παρασκήνιο, χωρίς να λαμβάνει την αναγνώριση, την αμοιβή και ίσες ευκαιρίες. Αυτό πρέπει να αλλάξει…

Ανοίγοντας την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας σας, διαβάζουμε ότι «στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τις επιχειρηματίες και επαγγελματίες γυναίκες της Κύπρου για πραγματικές αλλαγές». Θα θέλαμε να μας εξηγήσετε ποιες πραγματικές αλλαγές διεκδικείτε από την κυπριακή Πολιτεία και την κοινωνία για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις και τον επαγγελματικό στίβο.

Αποστολή της BPW International είναι να αναπτύσσει τις επιχειρηματικές, επαγγελματικές και ηγετικές δυνατότητες των γυναικών σε όλα τα επίπεδα, μέσω της υπεράσπισης, της εκπαίδευσης, της καθοδήγησης, της δικτύωσης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και προγραμμάτων και έργων οικονομικής ενδυνάμωσης σε όλο τον κόσμο.

Η BPW Cyprus έχει στην ατζέντα της: Την ισότητα των φύλων, τις ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο, την ίση συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, την πρόληψη και την αποτροπή βίας στα κορίτσια και τις γυναίκες, τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, την προώθηση της ισομισθίας και την εφαρμογή του έμφυλου προϋπολογισμού.

Στην Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus, με στόχο να πετύχουμε πραγματικές αλλαγές, εργαζόμαστε εστιασμένα και μεθοδικά να ενώσουμε δυνάμεις και να φέρουμε αξιοκρατικά τις γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων, να συμμετέχουν ισότιμα στα συμβούλια εταιρειών και ημικρατικών οργανισμών, να τις στηρίξουμε στην πορεία τους να γίνουν πρωτοκλασάτα ονόματα στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Υπάρχουν πολλά επίσημα στοιχεία και έρευνες που δείχνουν την ένταση της ανισότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα και σήμερα υπάρχει άγνοια και αρκετός εφησυχασμός στα θέματα των ίσων ευκαιριών στον επαγγελματικό στίβο. Και ίσες ευκαιρίες, πέρα από τη θετική πρόθεση και τις δηλώσεις, σημαίνουν αποφάσεις και πράξεις. Σημαίνουν νέα μοντέλα εργασίας, σημαίνουν υποδομές που να υποστηρίζουν τις γυναίκες στη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων συγγενών τους, σημαίνουν νέα κατανομή ευθυνών και εργασιών στο σπίτι.

Κίνητρα και προγράμματα για ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας είναι ελάχιστα και σίγουρα πρέπει να αυξηθούν. Νομοθετικές ρυθμίσεις, νόμοι, κανονισμοί υπάρχουν πολλοί, πρέπει να ψηφιστούν και άλλοι. Το παιχνίδι, όμως, θα αλλάξει πραγματικά όταν όλα αυτά τεθούν σε εφαρμογή, με μεγάλες αποφάσεις αλλά και κυρίως με μικρές καθημερινές κινήσεις και αλλαγές. Το να επιβάλλουμε κάποια δεδομένα, όπως πχ οι ποσοστώσεις, για να αρχίσει να εξελίσσεται η κατάσταση είναι ένα θετικό βήμα.

Δουλεύουμε συστηματικά και διεκδικητικά για όλα τα πιο πάνω με lobbying, με mentoring programs, με διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση, εκπαίδευση, ενδυνάμωση, αλληλοϋποστήριξη και με το να δώσουμε φωνή μέσω των εκστρατειών και των δράσεων μας στα πραγματικά «θέλω» και «μπορώ» των γυναικών της Κύπρου.

Το καθοριστικό βήμα όμως θα γίνει με την εξέλιξη του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς. Με τη δημιουργία νέας σύγχρονης επαγγελματικής κουλτούρας. Και αυτά, όχι μόνο από πλευράς γυναικών αλλά και αντρών.

Η πολιτεία έχει υποχρέωση να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο με νομοθετήματα αλλά με το παράδειγμα της. Πρώτη η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει την ισότητα, ώστε να μπορεί να απαιτήσει το ίδιο από την ελεύθερη αγορά. Χαίρομαι να παρατηρήσω ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να τηρήσει τις προγραμματικές της θέσεις σε θέματα ισότητας των φύλων και αυτό θα είναι ένα καθοριστικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στον δρόμο προς την ισότητα πρέπει να εργαστούμε μαζί. Δεν είμαστε γυναίκες εναντίον αντρών ή αντίστροφα, είμαστε μια νέα κοινωνία, όπου όλοι διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον και μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Η Ομοσπονδία αντιλαμβανόμαστε λειτουργεί από το 1996. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να γίνει μια αξιολόγηση της σημασίας των αλλαγών που επήλθαν αυτά τα χρόνια γύρω από την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τόσο για τον δημόσιο βίο όσο και για τον επαγγελματικό βίο. Προφανώς η αλλαγή είναι μεγάλη, είναι όμως και ικανοποιητική για εσάς;

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου της BPW για το 2024, έχει συγκεντρωθεί στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι γυναίκες αποτελούμε πέραν του 50% του παραγωγικού ιστού και μόνο ένα ποσοστό κάτω από 20% κατέχουν ηγετικές θέσεις και πολιτειακά αξιώματα. Κάποιος εύλογα μπορεί να σκεφτεί «γιατί πρέπει να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα;». Πέρα από την κοινωνική ισότητα, η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει θετικά στην παγκόσμια οικονομία και στην κοινωνική συνοχή, μέσα από πολλούς δείκτες και έρευνες.

Ενδεικτικά να αναφέρω ότι, σύμφωνα με έρευνα της McKinseyGlobalInstitute(2015), αν οι γυναίκες συμμετείχαν στην οικονομία με τον ίδιο ρυθμό όπως οι άνδρες, το παγκόσμιο ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 28 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, ή κατά 26%.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι οι χώρες που προωθούν την ισότητα των φύλων θα αυξήσουν το κατά κεφαλήν εισόδημά τους κατά 20% έως το 2030.

Εταιρείες με γυναίκες σε διοικητικές θέσεις παρουσιάζουν κατά μέσο όρο 35% υψηλότερη απόδοση μετοχών από εταιρείες με αποκλειστικά ανδροκρατούμενες διοικήσεις, σύμφωνα με μελέτη της CreditSuisse(2016).

Μας συμφέρει και μας αφορά άμεσα ως κοινωνία και ως οικονομία η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ποια παραμένουν ακόμα και σήμερα τα βασικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε ηγετικές ή υπεύθυνες θέσεις στον χώρο εργασίας τους; Υπάρχει ακόμα προκατάληψη εναντίον τους ή υπάρχουν άλλα προβλήματα;

Ως κεντρικό συμβούλιο της BPW Cyprus, θέσαμε το μεγάλο ερώτημα ποια είναι πραγματικά η θέση της γυναίκας στην Κύπρο του σήμερα; Τι είναι αυτό που κρατά τις γυναίκες πίσω; Τι τις αποδυναμώνει; Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς για αυτό. Για αυτό και το 2022 επενδύσαμε σε μια μεγάλη και σημαντική έρευνα αγοράς, με συμμετοχή 1000 ατόμων, ανδρών και γυναικών.

Αναρωτηθήκαμε γιατί δεν βλέπουμε πολλές γυναίκες ως keynote speakers ή πανελιστ σε μεγάλα συνέδρια; Γιατί δεν βλέπουμε αρκετές γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων; Γιατί δεν φιγουράρουν γυναίκες ως γνωστά, πρωτοκλασσάτα ονόματα στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου; Γιατί πολλές γυναίκες σταματούν την ανέλιξη τους στο middle management level;

Προβληματιστήκαμε μήπως φταίει το επίπεδό μόρφωσης τους, μήπως φταίει το νομικό πλαίσιο της χώρας, μήπως δεν είναι ικανές, μήπως σε τελική ανάλυση δεν θέλουν οι ίδιες;

Ξέρουμε ότι η απάντηση είναι σύνθετη και οι λόγοι ποικίλουν.

Υπάρχει η προκατάληψη! Υπάρχει η αμφισβήτηση! Και αυτό πολλές φορές κάνει τις γυναίκες υποχωρητικές, τους αφαιρεί τη φωνή της διεκδίκησης, της φιλοδοξίας, της αναγνώρισης και των ισότιμων ευκαιριών στην ανέλιξη. Υπάρχει επίσης έντονα ο εφησυχασμός «εφόσον δουλεύει το ανδροκρατούμενο μοντέλο, γιατί να κάνουμε ‘πειράματα’»;

Η έρευνα όμως απέδειξε για ακόμα μια φορά το προφανές: Παρόλο που η γυναίκα στην Κύπρο σήμερα διαθέτει τις ικανότητες, τα προσόντα, αλλά και τις δυνατότητες να ανελιχθεί στον τομέα δραστηριοποίησής της, εντούτοις αδυνατεί σε πολύ μεγάλο βαθμό να το πράξει, λόγω των οικογενειακών και άλλων ευθυνών με τις οποίες είναι επιφορτισμένη. Σε αυτό προστίθενται, πέρα από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, και η ψυχολογική πίεση του στενού οικογενειακού και κοινωνικού κύκλου ότι δεν είναι ‘αρκετή’ σε όλους αυτούς τους ρόλους.

Στην Κύπρο του σήμερα εξακολουθεί να ισχύει η κλασική περίπτωση όπου η επιθυμία και η δυνατότητα επαγγελματικής και όχι μόνο προόδου φράσσεται από τις οικογενειακές ευθύνες, κυρίως σε ότι αφορά στα παιδιά, ακόμη και αν είναι ο σύντροφος και πατέρας παρών και βοηθάει εμπράκτως.

Στη βάση των αποτελεσμάτων προκύπτουν δύο μεγάλα και καταλυτικά συμπεράσματα: Κατά πρώτο λόγο η ανάγκη για σωστές υποδομές από το κράτος για τη φροντίδα παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων που χρειάζονται ειδική φροντίδα και κατά δεύτερον η ανάγκη επαναξιολόγησης από την ίδια την πολιτεία, τους εργοδότες και τις εργοδοτικές οργανώσεις των εργασιακών μοντέλων και πολιτικών που ισχύουν σήμερα και της προώθησης νέων, που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, όπως επιτάσσει η εποχή.

Διαπιστώνετε να υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος αναφορικά με το μεγάλο θέμα της ισομισθίας ανδρών και γυναικών;

Το ποσοστό χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Κύπρο ανέρχεται με βάση τα επίσημα πρόσφατα στοιχεία (του 2023), σε 9,9%,

Έχουμε δει μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, το χάσμα όμως εξακολουθεί να είναι τεράστιο και φαίνεται ότι μειώνεται πολύ αργά. Όσο ανεβαίνουμε στην πυραμίδα της ιεραρχίας σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της οικονομίας, στην κυβερνητική μηχανή, στην πολιτική, τόσο μειώνεται η παρουσία των γυναικών.

H Κύπρια εργαζόμενη συμβάλλει ίσως και πέραν του 50% στον παραγωγικό ιστό της χώρας, όμως η γυναίκα παραμένει σε ένα μεγάλο βαθμό στο παρασκήνιο, χωρίς να λαμβάνει την αναγνώριση, την αμοιβή και ίσες ευκαιρίες.

ΗΔΥΝΑΜΗΤΗΣBPW INTERNATIONAL

Δώστε μας κάποια στοιχεία για τη λειτουργία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών. Από ποιες οργανώσεις αποτελείται, πόσα μέλη διαθέτει, ποιες δράσεις προωθεί, ποιες συνεργασίες έχει με ανάλογες οργανώσεις στο εξωτερικό. Λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ως συνδικαλιστική οργάνωση, εκπροσωπώντας τα μέλη της σε κέντρα λήψης αποφάσεων;

Η BPW International ιδρύθηκε ως Διεθνής Ομοσπονδία Επιχειρηματικών και Επαγγελματιών Γυναικών IFBPW στη Γενεύη της Ελβετίας, το 1930- πριν 94 χρόνια, με πρωτοβουλία της Δρ. Lena Madesin Phillips, που διοργάνωσε πολλές «περιηγήσεις καλής θέλησης» στην Ευρώπη το 1928 και το 1929.

Εκατοντάδες Αμερικανίδες συμμετείχαν σε αυτές τις περιοδείες με σκοπό να γνωρίσουν επιχειρηματίες και επαγγελματίες γυναίκες στην Ευρώπη και να προωθήσουν τη σχέση τους μαζί τους. Τα ιδρυτικά μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας ήταν η Αυστρία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Γυναικών είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) που έχει Συμβουλευτικό Καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη μέσω του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) από το 1947. Επί του παρόντος υπηρετούν συνολικά είκοσι ένα μέλη ως εκπρόσωποι της IFBPW στα Ηνωμένα Έθνη και στα θυγατρικά τους όργανα, εξειδικευμένους φορείς και συναφείς οργανισμούς.

Η BPW International είναι ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή δίκτυα επιχειρηματιών και επαγγελματιών γυναικών, με θυγατρικές σε περισσότερες από 100 χώρες σε πέντε ηπείρους. Η Κύπρος μας έγινε μέλος πριν 28 χρόνια με την ανάπτυξη της BPW Cyprus (γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΚΟΓΕΕ) και των τοπικών BPW Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας Αμμοχώστου, Ελεύθερης Αμμοχώστου και του English Speaking Club. Τα πέραν των 500 μελών της BPWCyprus περιλαμβάνουν γυναίκες ηγέτες με επιρροή, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη, επαγγελματίες και νέες γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Η BPW Cyprus συμμετέχει στον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, είναι μέλος του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ. Συμμετέχει σε εθνικά και πανευρωπαϊκά φόρα που αφορούν στην ισότητα.

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΙΞΗ

Η δική σας παρουσία, κ. Γιανναρά, στην Ομοσπονδία πότε ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε; Πώς βιώσατε εσείς την προσπάθεια της προσωπικής επαγγελματικής σας ανέλιξης; Συναντήσατε εμπόδια που οφείλονταν στο φύλο σας ή στις προκαταλήψεις άλλων για τις δυνατότητες και τις προοπτικές των γυναικών στην ηγεσία των επιχειρήσεων;

Ως αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας και τώρα ως πρόεδρος της BPW Cyprus έτυχε να με ρωτήσουν επανειλημμένα αν συνάντησα εμπόδια ή αν είχα ευκαιρίες στην πορεία μου, λόγω φύλου. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου δεν υπήρχε προνομιακή μεταχείριση ή συμπεριφορά για κανένα φύλο. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου και μετά την επιχείρηση μου βρέθηκα πολλές φορές σε μεγάλα board rooms, με πολλούς κοστουμάτους κύριους, με σχεδόν καθόλου παρουσία γυναικών και δεν πέρασε ποτέ η σκέψη από το μυαλό μου τι κάνω εγώ εδώ; Δεν μπήκα σε καμιά αίθουσα συνεδριάσεων ή παρουσιάσεων ως γυναίκα, έμπαινα πάντα ως επαγγελματίας.

Στο μυαλό μου δεν έχω και δεν είχα ποτέ τον διαχωρισμό άντρας –γυναίκα και ειδικά στον εργασιακό χώρο. Δεν συνάντησα κατάματα την ανισότητα διότι δεν υπήρχε στο mindset μου.

Η ανισότητα όμως είναι υπαρκτή και αν κοιτάξεις καλά είναι εκεί και μάλιστα τεράστια.

Και δεν αφορά μόνο αντιλήψεις και πιστεύω. Αποδεικνύεται με αριθμούς και με πολλές τρανταχτές συνέπειες.

Εγώ ήμουν από τις κάποιες ‘τυχερές’, όπου το οικογενειακό, επαγγελματικό, κοινωνικό περιβάλλον μου είχε μειωμένους δείκτες ανισότητας, που καμμιά φορά δεν ήταν και φανεροί. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ανήκω όμως σε μια μειονότητα. Και για αυτό τον λόγο το θεώρησα διπλή υποχρέωση και κάλεσμα να εμπλακώ ουσιαστικά στην προσπάθεια μέσω της συμμετοχής μου στην BPW Cyprus. Ξεκίνησα πριν 5 χρόνια ως πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας και για τα 2 τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος.

Μαζί με το Συμβούλιο μου έχουμε παραλάβει μια ομοσπονδία με αξιοζήλευτό έργο και παρακαταθήκη. Θέλουμε να εξελίξουμε την ομοσπονδία, να την κάνουμε να αφορά περισσότερο της προκλήσεις της σύγχρονης γυναίκας, θέλουμε να φέρουμε κοντά ακόμα περισσότερες γυναίκες και ειδικά νεαρές.

H εστίαση μας είναι στις νεαρές γυναίκες επαγγελματίες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, που έχουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στους στόχους και στις επιδιώξεις της BPW. Χωρίς να αφορίσουν τη θηλυκότητα τους, το προνόμιο της μητρότητας, την ευρηματικότητα τους και τα χαρίσματα τους, πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο και να μην συμβιβαστούν με τα δεδομένα ή τα κεκτημένα που δημιουργήσαν για τις ίδιες προηγούμενες γενιές. Όραμα μας είναι η γενιά που επιτέλους πρέπει να διεκδικήσει και καταφέρει (με τη απεριόριστη υποστήριξη μας φυσικά) το αυτονόητο. Δεν πρέπει να αλλάξει γενιά και να μιλούμε ακόμα για ισότητα, ίση συμμετοχή, αλληλοσεβασμό κλπ.

Λιτά και ξεκάθαρα το μήνυμα μου προς τις γυναίκες της Κύπρου:

Οι γυναίκες του σήμερα επαγγελματίες, επιχειρηματίες, πολιτικοί πρέπει να διαδραματίσουμε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πώς περιμένουμε να γίνουν πράγματα για εμάς, χωρίς εμάς; Πώς θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις και να κινηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή γυναικών;

Με πρωταγωνιστές την πολιτεία, τους φορείς χάραξης πολιτικής, τους παράγοντες των οργανώσεων, τις ηγεσίες των διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων, τους ανθρώπους των ΜΜΕ, τους εκπαιδευτές, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο παραγωγικά και αποτελεσματικά μαζί.

Είμαστε όλες περήφανες γυναίκες με γεμάτα προγράμματα, με αμέτρητες υποχρεώσεις και ευθύνες αλλά και high achievers. Αξιοζήλευτες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ώριμες και νεαρές γυναίκες high performers, γυναίκες πρότυπα και μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα θέλω μας και όλα αυτά που μας αξίζουν και μας αναλογούν.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FORBES

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00