Tuesday, September 17, 2024
Home » Τέσσερα νέα προγράμματα 280 εκατ. ευρώ σε Δ. Μακεδονία – Πελοπόννησο

Τέσσερα νέα προγράμματα 280 εκατ. ευρώ σε Δ. Μακεδονία – Πελοπόννησο

0 comments

Τη δημοσίευση τεσσάρων νέων δράσεων επιχειρηματικότητας μέσω του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 που στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Οπως επισημαίνεται οι δράσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ και –μεταξύ άλλων– αφορούν την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση ΜμΕ που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές ΕΣΔΙΜ. Οι δράσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται στις δημόσιες επενδύσεις συνολικού ύψους 12,2 δισ. ευρώ εντός του 2024, από το ΕΣΠΑ 2021-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζας αλλά και από το σύνολο των χρηματοδοτικών και επενδυτικών εργαλείων.

Στήριξη και ενίσχυση

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας που προσδίδει η κυβέρνηση στη στήριξη και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι ως «υφιστάμενες» νοούνται οι επιχειρήσεις που, κατά την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας πρόσκλησης, διαθέτουν τουλάχιστον μία πλήρη κλεισμένη διαχειριστική χρήση, δηλαδή έχουν ημερομηνία έναρξης προγενέστερη της 1/1/2022. Ως «υπό σύσταση» νοούνται οι επιχειρήσεις που θα συσταθούν μετά από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης και ως «νέες» νοούνται οι επιχειρήσεις που, κατά την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης, δεν έχουν κλείσει πλήρη διαχειριστική χρήση, δηλαδή έχουν ημερομηνία έναρξης μεταγενέστερη της 1/1/2022.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι δημοσιεύσεις θα αναρτηθούν στους διαδικτυακούς ιστοτόπους της ΕΥΔΑΜ (www.eydam.gr), του ΕΣΠΑ 2021-2027 (www.espa.gr) και του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr). Οσον αφορά τις επιλέξιμες δαπάνες, αυτές αφορούν δαπάνες για κτίρια και περιβάλλοντα χώρο, εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων, λογισμικού, πιστοποίησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τέλος δαπάνες προσωπικού.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More