Thursday, September 19, 2024
Home » Τέλος χρόνου για το επίδομα θέρμανσης μέσω ρεύματος

Τέλος χρόνου για το επίδομα θέρμανσης μέσω ρεύματος

0 comments

Περιθώριο έως την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου έχουν 1,2 εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να επιδοτηθούν για να ζεσταθούν, καταναλώνοντας ηλεκτρικό ρεύμα. Το ύψος επιδότησης ξεκινάει από 45 ευρώ και φτάνει στα 480 ευρώ. Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα Myθέρμανση, με τον ΑΦΜ του αιτούντος και οπωσδήποτε τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών του νοικοκυριού, τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας και τον ταχυδρομικό κώδικα. Τα μέτρα στήριξης στον ενεργειακό τομέα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Σ

ύμφωνα με πληροφορίες του ot.gr, το επίδομα για το ρεύμα θα δοθεί με βάση τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται για όσους θερμαίνονται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.

Ημέρα πληρωμής Market Pass

Τα χρήματα του Market Pass 2 για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 θα δουν σήμερα χιλιάδες νοικοκυριά στον τραπεζικό λογαριασμό τους ή στην ψηφιακή κάρτα. Η πληρωμή αφορά όσους υπέβαλαν αίτηση από τις 31 Οκτωβρίου 2023 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2024 για το Market Pass 2 και έχουν ζητήσει να πιστωθούν τα χρήματα της ενίσχυσης είτε σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα είτε σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι ψηφιακές κάρτες θα παραμείνουν ενεργοποιημένες έως και 29 Φεβρουαρίου 2024 και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους δικαιούχους για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα.

Πρόστιμα και εισπράξεις

Από τα πρόστιμα των 13,5 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη εισπραχθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 50% δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε ότι το υπόλοιπο ποσοστό των προστίμων έχει ήδη βεβαιωθεί στην Εφορία. Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά ότι από την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας οι μειώσεις των τιμών μπορούν το επόμενο διάστημα να φτάσουν σε κάποια προϊόντα ακόμα και το 20%.

Συνάντηση υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

Στις 24 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας των εννέα χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, το λεγόμενο EUMED-9, όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, καθώς και η πρόταση για δυνατότητα αξιοποίησης του 2% της ΚΑΠ κάθε χώρας, για την αντιμετώπιση καταστροφών από την κλιματική κρίση στον πρωτογενή τομέα.

Οι πρώτες κλήσεις

«Ραβασάκι» για να περάσουν από την Εφορία τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις άρχισαν να λαμβάνουν οι πρώτοι από τους 20.000 φορολογουμένους οι οποίοι μετά τη μεγάλη διασταύρωση που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ εντοπίστηκαν με μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες ενώ είχαν δηλώσει χαμηλά εισοδήματα. Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι αυτοί ενώ εμφανίζονται με ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ κατά το ίδιο έτος πραγματοποίησαν καταναλωτικές δαπάνες από 30.000 έως και 200.000 ευρώ.

Νέες στηρίξεις

Εντός του Μαρτίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ» προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερις δράσεις. Συγκεκριμένα: έρευνα και ανάπτυξη από επιχειρήσεις, συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και Σφραγίδα Αριστείας (Seal of Excellence) για επιχειρήσεις. Οι δράσεις αυτές θα αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More