Friday, September 20, 2024
Home » Τέλος του 2025 δίνεται στην κυκλοφορία

Τέλος του 2025 δίνεται στην κυκλοφορία

0 comments

Σε κυκλοφορία παραδίδεται στις 31 Ιανουαρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οδική σύνδεση Ακτιο – Αμβρακία, ενώ τα έργα στα τμήματα Τρίκαλα – Καλαμπάκα και Λαμία – Ξυνιάδα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 εξελίσσονται κανονικά και αναμένεται να παραδοθούν, σταδιακά, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας τον απολογισμό του τελευταίου τριμήνου και παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό του υπουργείου για το 2024, «δεν υπάρχουν έργα που ανακοινώνονται και για τα οποία δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση».

Χρονοδιαγράμματα

Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των λεγόμενων εμβληματικών έργων, ανακοινώθηκε πως η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ η υλοποίησή του αναμένεται να διαμορφωθεί στο 50% τον Ιούνιο και να ξεπεράσει το 75% τον Δεκέμβριο. Στο σύνολό του, το έργο θα παραδοθεί το 2025. Στο μεταξύ αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών για τον Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και οι οικονομικές προσφορές. Επίσης, υποβλήθηκαν οι οικονομικές προσφορές για την επέκταση της Ιόνιας οδού, στο τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά, ενώ κατατέθηκαν οι συμμετοχές για την προεπιλογή αναδόχου κατασκευής του οδικού άξονα Λαμίας – Καρπενησίου.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες του αυτοκινητοδρόμου Μπράλου – Αμφισσας, ενώ συμβασιοποιήθηκε και το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου της Δυτικής Αττικής. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το έργο θα παραδοθεί στην κοινωνία τον ερχόμενο Νοέμβριο».

Για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών από τις φυσικές καταστροφές στην Κεντρική Ελλάδα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως «υπεγράφη ήδη Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την αποκατάσταση των ζημιών σε 33 σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα».

Ο Χρ. Σταϊκούρας πρόσθεσε δε ότι «πολλά είναι τα έργα που θέλουμε να κάνουμε, και ειδικά για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική, όμως μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία τα κονδύλια έχουν περιοριστεί».

Σημείωσε, πάντως, ότι τα έργα της λεωφόρου Κύμης και οι επεκτάσεις της Αττικής οδού θα προχωρήσουν (όταν βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια) και δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν, ενώ η κυβέρνηση μελετά συνολικά το θέμα του κυκλοφοριακού στον Κηφισό.

Αναφορικά με τα έργα της Θεσσαλίας, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος ανέφερε από την πλευρά του πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα έργα υποδομών. Οπως διευκρινίστηκε, το κόστος αποκατάστασης για τα οδικά έργα στη Θεσσαλία υπολογίζεται σε 900 εκατ. ευρώ (31% αφορούν τη Μαγνησία, 26% τα Τρίκαλα, 22% την Καρδίτσα, 10% τη Λάρισα, 9% την Εύβοια και 3% τη Φθιώτιδα), ενώ το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More