Friday, September 20, 2024
Home » Τέλος στην αποχή έβαλαν οι συμβολαιογράφοι

Τέλος στην αποχή έβαλαν οι συμβολαιογράφοι

0 comments

Χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων ξεμπλοκάρουν μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να βάλουν τέλος στην αποχή τους. Η απόφαση ελήφθη στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κατά την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για χρήση του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτων, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου.

Η αποχή των συμβολαιογράφων είχε ξεκινήσει από τις 20 Νοεμβρίου και είχε προκαλέσει «έμφραγμα» στις μεταβιβάσεις ακινήτων κυρίως στην Αττική, καθώς σε άλλες περιοχές της χώρας (Θεσσαλία, Μακεδονία, περιοχές της Κρήτης) οι συμβολαιογράφοι εργάζονταν κανονικά. Αντιδρούσαν στον τρόπο που προχωρούσε η ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών πράξεων και η αποχή τους είχε βάλει σε περιπέτειες χιλιάδες πολίτες που ήθελαν να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις ακινήτων.

Οσοι επέλεξαν να «κλειδώσουν» αγοραπωλησίες ακινήτων με προσύμφωνα έχουν τώρα τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογράφοντας το οριστικό συμβόλαιο.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More