Friday, September 20, 2024
Home » Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης οφειλετών

Σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης οφειλετών

0 comments

Τον Ιούνιο αναμένεται να λειτουργήσει ένα νέο ψηφιακό σύστημα που θα ελέγχει κεντρικά και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση τις προϋποθέσεις τήρησης των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής. Σήμερα, σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος χάσει μια ρύθμιση το σύστημα δεν ενημερώνεται αυτόματα αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Με το νέο σύστημα ο έλεγχος των προϋποθέσεων τήρησης ή μη τήρησης των ρυθμίσεων θα γίνεται κεντρικά και αυτόματα, ώστε σε περίπτωση που δεν εξοφλούνται οι δόσεις η απώλεια της ρύθμισης θα είναι αυτόματη και θα ενημερώνεται άμεσα ο οφειλέτης. Επίσης δημιουργείται μηχανισμός που θα ειδοποιεί εγκαίρως τους φορολογούμενους όταν κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

n Ολες οι προϋποθέσεις τήρησης της ρύθμισης θα παρακολουθούνται ψηφιακά και κεντρικά.

n Εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί κάποια από τις προϋποθέσεις, θα λαμβάνει ειδοποιήσεις συμμόρφωσης ώστε σε εύλογο χρόνο να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα που δημιούργησε.

n Εάν δεν το κάνει, η απώλεια της ρύθμισης θα γίνεται με κεντρική διαδικασία και όχι από τον κάθε τοπικό προϊστάμενο ΔΟΥ.

Μείωση κρατήσεων

για συνεπείς οφειλέτες

Για κάθε οφειλέτη δημιουργείται το προφίλ του. Οσοι είναι συνεπείς στην εξόφληση των ανοιχτών φορολογαριασμών τους, η Εφορία θα τους επιβραβεύει κρατώντας λιγότερα χρήματα για την εξόφληση των οφειλών τους στην περίπτωση που ζητούν την έκδοση ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο ή την πώληση ακινήτου. Σήμερα η φορολογική αρχή μπορεί να κρατήσει ακόμα και το 70% των χρημάτων που θα εισπράξει ο φορολογούμενους με ρυθμισμένες οφειλές από το τίμημα πώλησης ενός ακινήτου.

Σταδιακή αποδέσμευση

κατασχεμένων λογαριασμών

Το φθινόπωρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί το μέτρο του σταδιακά ακατάσχετου λογαριασμού το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους συνεπείς οφειλέτες να ανακτήσουν σταδιακά τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών τους οποίους έχει «κλειδώσει» η Εφορία λόγω οφειλών.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More