Monday, September 16, 2024
Home » Σύσκεψη κοινωνικών εταίρων – Στο τραπέζι συμφωνία για εργαζόμενους από τρίτες χώρες

Σύσκεψη κοινωνικών εταίρων – Στο τραπέζι συμφωνία για εργαζόμενους από τρίτες χώρες

0 comments

Σύσκεψη κοινωνικών εταίρων – Στο τραπέζι συμφωνία για εργαζόμενους από τρίτες χώρες

Στις 9.15 σήμερα το πρωί θα συναντηθούν οι κοινωνικοί εταίροι με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την κάλυψη μέρους των αναγκών της αγοράς εργασίας με εργαζόμενους από τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, φαίνεται ότι έπειτα από μια μακρά περίοδο έντονων διαφωνιών, οι κοινωνικοί εταίροι καταλήγουν σε συμφωνία, σχετικά με την κάλυψη μέρους των αναγκών της αγοράς εργασίας με εργαζόμενους από τρίτες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ / «Άσπρισε» ο δρόμος Περβολιών – Μαζωτός: «Στρώθηκε» με…

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Θα συνεχίσουμε τις εντατικές επαφές με τα ΗΕ…

Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Πράσινο φως για κάμερες στα…

Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο της μεσολάβησης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των ηγεσιών των συνδικαλιστικών και των εργοδοτικών οργανώσεων και κατατέθηκε μεσολαβητική πρόταση από τον Υπουργό, για την οποία αναμένονται οι τελικές τοποθετήσεις.

Σημειώνεται ότι η μεσολαβητική πρόταση βασίζεται στη λειτουργία τεχνικής επιτροπής σε κεντρικό επίπεδο για τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων, στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων και στην επικαιροποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών, για τον περαιτέρω εξορθολογισμό τους.

Μετά τη συνάντηση, αναμένεται να γίνουν δηλώσεις.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More